Доналд Тръмп не се отказва от работата — първо бизнеса, после държаватаДоналд Тръмп

не се отказва от работата си. Новият президент на САЩ няма да взима заплата, няма да участва във фирмите си, но от "Звездни стажанти" няма да се откаже и това е. Лидерът на най-мощната страна в света, шашна с поредната си провокация.

Ще работи и ще управлява!

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще продължи да участва в телевизионния проект „Звездни стажанти”. Той бе шеф на програмата от 2008 до 2015 година. Миналото лято телевизията прекъсна договора си с него, защото изказваше скандални твърдения за мексиканските емигранти и тези изявления бяха в самото начало на президентската му кампания. Затова и шоуто спря да се излъчва. Излъчването на нови епизоди на програмата ще започне на 2 януари, т.е. 18 дни преди Тръмп да встъпи в длъжност като президент. Водещ на 15-я пореден сезон на предаването пък ще бъде холивудския актьор и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер. В това телевизионно предаване ще участват различни знаменитости. А целта е да се съберат средства за различни благотворителни организации.

Стажантът

В заключителните надписи името на Тръмп ще бъде след това на създателя на предаването Марк Бърнет и преди името на Арнолд Шварценегер. Детайли по договора на Тръмп с телевизионния канал обаче не се съобщават. Продължаващото участие на Тръмп в сериала е още един необичаен аспект в избора на бизнесмена и реалността в президентството. Мнозина пък вече си задават въпроса, може ли той да бъде бизнесмен и президент едновременно. В Туитър той обяви, че на 15 декември ще разкрие своите планове. А по-рано заяви, че планира да предаде управлението на бизнеса, на своите три по-големи деца. [caption id="attachment_501730" align="aligncenter" width="582"]Доналд Тръмп: Ще работя и ще управлявам! Доналд Тръмп: Ще работя и ще управлявам![/caption] Тръмп допълни още, че няма да се занимава с управлението на своите компании като президент. Много експерти смятат обаче, че той няма да може да се откъсне напълно от бизнеса си, заемайки поста президент. А това може да доведе до конфликт на интереси.