Ядките намаляват риска от рак и сърдечни болести (Вижте за какво са полезни)

Гласувайте за статията

Ядките снижават риска от рак и сърдечни болести, ако се консумират всеки ден по 20 г

Ядките отдавна са известни с полезните си свойства. Само 20 г на ден могат да намалят риска да заболеем от сърдечни болести или рак, твърдят учените. Позовавайки се на най-нови проучвания.

Ядките са полезни като превенция на различни болести

Ядките са полезни като превенция на различни болести

Консумацията на всякакъв вид ядки може да снижи риска от сърдечни проблеми с 30%. И от най-страшната болест рак с 15процента. Учените смятат, че с 22 на сто намалява и риска от преждевременна смърт, предават от електронното издание tocka.com.mk.

Същото количество от тази вкусна и божествена храна занижава смъртността причинена от респираторни заболявания. А при хора застрашени от захарен диабет процентът е впечатляващ. Рискът да развият болестта намалява с до 40 процента.

Изследовател от лондонския колеж Империал признава, че до сега проучванията са се правили само за въздействието на ядките върху сериозни заболявания като сърдечните и раковите. Но от скоро се събират и данни как въздействат на другите заболявания.

Специалистът твърди, че е открита взаимовръзка при редовна консумация на ядки и намаляване на риска от най-различни болести. Което дава основание да се смята, че редовната употреба на различните ядкови плодове дава добри здравословни резултати.

Екипът от изследователи е провел проучването сред 800 хиляди души от цял свят.

В изследването са включени лешници, орехи и фъстъци. В тях се съдържат голм процент фибри, магнезий и полиненаситени мазнини. Които определено помагат да се намали риска от сърдечни заболявания защото намалят нивото на лошия холестерол.

А някои от ядките като орехите и лешниците съдържат антиоксиданти. Които пък предотвратяват стреса. Който е основен виновник за появата на различните видове рак.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Ядките намаляват риска от рак и сърдечни болести (Вижте за какво са полезни)”

  1. Ядки

    февр. 12. 2020

    Бадемите и кашуто са особено полезни при сърдечно-съдови заболявания. Регулират лошия холестерол по-лесно от всичко останало. Разбира се, трябва и диета.

Добавете коментар