Росен Плевнелиев реди служебен кабинет с негови хора (Вижте имената на министрите)

Росен Плевнелиев реди служебен кабинет с негови хора (Вижте имената на министрите)
4 (80%) 1 vote

Росен Плевнелиев вече е взел решение кои ще са служебните министри

Росен Плевнелиев реди кабинет с хора от администрацията си

Росен Плевнелиев реди служебен кабинет с негови хора. Президентът вече е взел решение кои ще са министрите в третия служебен кабинет, съставен от него и според запознати, това ще са все служители от администрацията на „Дондуков“ 2.

Росен Плевнелиев реди служебен кабинет с негови хора

Росен Плевнелиев реди служебен кабинет с негови хора

Любопитното е, че най-довереният доскоро човек на Плевнелиев – бившият главен секретар и настоящ правосъден министър Екатерина Захариева, е отказала да поеме поста. Причината по всяка вероятност се крие в заканата на премиера в оставка Бойко Борисов, че който отиде във временното правителство, трябва да забрави за ГЕРБ.

При това положение като фаворит за служебен министър-председател (който най-вероятно ще бъде на тази позиция само в дните до встъпването в длъжност на Румен Радев) се очертава настоящият главен секретар на „Дондуков“ 2 Росен Кожухаров.

Той започва професионалната си кариера през 2000 г. като съдебен кандидат в Софийския градски съд.

От 2001 г. постъпва в Министерството на външните работи, където работи в Дирекция „Правно-нормативно обслужване” последователно като младши юрисконсулт, старши юрисконсулт, главен юрисконсулт и директор на дирекцията. През 2005 г е консул в Генералното консулство на Република България в Милано, Италианската република. От 2005 до 2007 г. е началник на отдел в дирекция „Управление на собствеността в МВнР.

През периода 2007-2009 г. е юридически съветник на министъра по европейските въпроси.

От 2009 до 2012 г. работи в Министерството на правосъдието като директор на Дирекция „Механизъм за сътрудничество и оценка”.

Висши постове в служебното правителство се очаква да заемат и Анна-Мари Виламовска, секретар по здравеопазване и иновации и Румяна Коларова, секретар по образование, наука и гражданско общество.

След като тази година четирима от екипа на президента станаха посланици, на „Дондуков“ 2 не останаха много кадри. Другите секретари на Плевнелиев са Деница Желева – по външна политика, Наталия Киселова, по правни въпроси, Ася Чолашка, по социални политики, младежта и спорта, Атанас Самандов – по отбрана и сигурност, Милен Любенов, по вътрешна политика и Мария Иванова, прессекретар, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар