Ангелинка си взе цялото имане на Косьо Самоковеца

Гласувайте за статията
Ангелинка си взе яхта с парите от наследството на убития мафиот Косьо Самоковеца

Вдовицата на Константин Димитров – Косьо Самоковеца – Ангелинка, тихомълком си е върнала и последната част от българското наследство на мафиота – разкрива проверка на „България днес“. След няколко хитри врътки с кухи фирми Ангелинка Димитрова става собственик на множество недвижими имоти за десетки милиони левове. Сред най-ценните й придобивки е култовият хотел „Замъка“ в Боровец, няколко огромни вили и десетки парцели в курорта – отбелязва изданието.

Скъпоценните имоти са придобити приживе от Косьо Самоковеца, докато той е един от най-големите мафиотски босове у нас. Чрез ръководените от него контрабандни канали Димитров годишно печели стотици милиони левове. Част от тях отчита на политици и висши ченгета, а останалите запазва за себе си. Сериозни суми от изкараното Косьо Самоковеца влага в покупката на имоти в България и чужбина.

Ангелинка търпеливо си върна богатството на Косьо

Ангелинка търпеливо си върна богатството на Косьо

Сладката схема рязко рухва след разстрела на Косьо Самоковеца на 10 декември 2003 г. в Амстердам. Малко след убийството му за делата на мафиота най-после се сеща и прокуратурата. Голяма част от имуществото е запорирано, което кара Ангелинка да започне сложни фирмени врътки. Освен имотите вдовицата наследи и тлъсти банкови сметки в чужбина от покойния си съпруг. Част от тях трябваше да подели с брата на Косьо – Мартин – уточнява изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар