Георги Мамалев получи високо отличие

Георги Мамалев получи високо отличие
5 (100%) 1 vote

Актьорът бе удостоен с наградата „Златен век”

Големият български актьор Георги Мамалев получи най-високото отличие на Министерството на културата.

Той бе удостоен с наградата „Златен век” с огърлие.
Информацията бе съобщена от пресцентъра на Министерство на културата.

От там посочват, че наградата е присъдена на Георги Мамалев за изключителни заслуги за развитието на българската култура.
Заедно с това наградата е признание за 40-годишната му творческа дейност.

Георги Мамалев

Актьорът бе удостоен с наградата „Златен век”

Георги Мамалев получи почетното отличие по време на премиерата на комедийния спектакъл „Мнимият болен” от Жан-Батист Молиер. Той бе поставен на голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов”. Режисьор на спектакъла е Владлен Александров.

В комедията Георги Мамалев си партнира с Албена Колева, Владислава Николова, Сава Драгунчев, Михаил Петров, Валентин Балабанов, Ева Тепавичарова, Христо Терзиев, София Бобчева, Христо Чешмеджиев, Павел Иванов и студенти от програма „Театър“ на НБУ.

Актьорът не успя да скрие вълнението си и благодари сърдечно от сцената на Народния театър за оказаното му признание.
Той сподели, че вече е успял да сбъдне детската си мечта – да се реализира като актьор и това го прави щастлив.

Георги Мамалев заяви, че тепърва обаче му предстои да открие съвършенството в професията си и с типичното си чувство за хумор помоли да му бъдат дадени още 40 години на сцена.

След като прие отличието, актьорът сподели, че усеща невидимото присъствие на духа и сенките на редица велики български актьори, които вече не са сред живите.
На всички онези, които са играли на сцената на Народния театър десетилетия преди той да стъпи на нея. Георги Мамалев бе категоричен, че той и колегите му дължат всичко именно на тези актьори.

В заключение той окуражи най-младото поколение родни актьори и им препоръча винаги да се съизмерват с великаните на българския театър и да бъдат техни достойни следовници, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар