Росен Плевнелиев връчва мандат на Реформаторите: Ще направят ли кабинет?

Гласувайте за статията

Росен Плевнелиев дава мандат на Реформаторите, но не е ясно, ще формират ли кабинет

Росен Плевнелиев най-вероятно ще връчи мандат за правителство на Реформаторите. Блокът ще получи третото предложение за формиране на кабинет в този парламент, преди да се назначи служебен. След като Патриотичния фронт не се споразумяха с ГЕРБ относно постовете и политиката, която да водят, те се отказаха от идеята да подкрепят нов кабинет. Предстои да стане ясно, дали Реформаторите ще съумеят да се договорят за политическа подкрепа или не.

Както е известно, Бойко Борисов призна, че му е било много трудно да работи с Реформаторите и Патриотите, поради което е предпочел да подаде оставка. В същото време политическите совалки започнаха веднага след като бе обявена именно тази оставка.

Патриотичния блок се опита да се договори с Бойко Борисов за кабинет, но след като и БСП обявиха, че ги подкрепят за пенсионната реформа, моментално се стигна до разделяне и прекратяване на договорките.

Междувременно от Патриотичния фронт заявиха, че не се чувстват разочаровани от факта, че не получават мандата. „Право на президента е да избере на кого ще връчи мандат за правителство. А той избра Реформаторския блок“, заяви Волен Сидеров.

Той допълни още, че според него се е вдигнал твърде много шум, че на Патриотите може да им бъде даден мандата. „Ние не сме поставяли ултиматум – дайте ни мандата. Право на президента е да реши кой ще го получи“, добави още Сидеров.

Росен Плевнелиев връчва мандат на Реформаторите, но е спорно, дали ще успеят да съставят кабинет

Росен Плевнелиев връчва мандат на Реформаторите, но е спорно, дали ще успеят да съставят кабинет

Самият той даде да се разбере, че Патриотичния фронт няма намерение да въвлича страната в конфликти. Но също така смята, че не е реалистично да се мисли, че Реформаторите ще съставят правителство, тъй като ГЕРБ не са съгласни. И страната де факто върви към предсрочни парламентарни избори и служебен кабинет съставен от Росен Плевнелиев. А какво ще се случи там, предстои тепърва да видим.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар