Невероятно: Филантроп превърна цяло село в милионери за 1 нощ

Невероятно! Филантроп превърна цяло село в милионери за една нощ
0

Невероятно! Заради един човек всички жители на селото станали милионери за една нощ

Невероятно, но факт! Всичките 80 жители на малко испанско село станали милионери, благодарение на една хижа, т.е. на човека, който се е родил в нея.

В селото Сересалес дел Кондадо е роден Антонио Фернандес, човекът, който измисли световноизвестната бира „Корона” и забогатя от нея. В завещанието си, той си спомнил и родното си място, като пожелал да остави нещо за спомен на бившите си съселяни. В резултат на това, всички негови съселяни ще получат в своите банкови сметки не по-малко от 2,4 милиона евро, пише Daily Mail.

Смята се, че испанецът, който почина през август тази година е „тежал“ най-малко 200 милиона евро. Но цялото си богатство оставил на родното си място.

Фернандес почина през август на 99 години, като не забрави никого от своите съселяни.

В Сересалес дел Кондадо Антонио живее бедно с 12 братя и сестри. Семейството му било през повечето време гладно, отколкото сито. 14-годишен спрял да ходи на училище, тъй като родителите му не можели да го издържат.

След Испанската гражданска война, той отива в Леон, където се жени за Синиха Гонсалес Диес. Нейният чичо бил собственик на компанията „Групо Модело“, и през 1949 г. ги повикал в Мексико.

Антонио започва като работник в склад за бира, издига се и през 1971 г. става директор на компанията. Именно испанецът превръща бирата в световна марка, позната по цял свят.

Само от продажбата на тази бира в САЩ, компанията печели годишно няколко милиарда долара.

„Никога не сме имали пари. Антонио коренно промени живота ни. Горди сме и щастливи, че не е забравил родното си място.Днес хората като него са рядкост. Лека му пръст и вечна слава“, казал Максимино Санчес от селото.

Невероятно! Филантроп превърна цяло село в милионери за една нощ
Невероятно! Филантроп превърна цяло село в милионери за една нощ

Покойният Фернандес е високо ценен дори от кралското семейство на Испания за любовта към родината и хуманитарната си дейност. Благодарение на наследството на Краля на бирата, село Сересалес дел Кондадо, ще получи и нов културен център и организация с идеална цел, в която ще работят 300 души.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.