ГЕРБ се оттеглят от правителството на патриотите: Няма да работим с БСП!

Гласувайте за статията

ГЕРБ се оттеглят от подкрепата си за ПФ, заради БСП

Предизборните драми и скандали в парламента, са на път да провалят плановете на Патриотичния фронт да влезе във властта. ГЕРБ дадоха ясно да се разбере, че не подкрепят кабинет, с участието на БСП.

Повод за поредния разнобой в Парламента стана коментар на Корнелия Нинова, че БСП ще подкрепи идеята на ПФ за по-високи пенсии. „Не смятаме, че е редно да поддържаме Патриотичния фронт, ако БСП също му окажат подкрепа“, заявиха от ГЕРБ.

В момента продължава да тече заседание на политическата партия, а от него зависи, ще има ли нов кабинет в рамките на този парламент, или ще се ходи на предсрочни избори.

Споровете и конфликтите между отделните партии обаче, не се ограничават единствено с това, БСП или ГЕРБ ще подкрепят кабинет на Патриотичния фронт.

ДПС и ДОСТ продължават да мътят водите. „Не смятаме, че сега е време за договорки, а за предсрочни избори“, заяви Мустафа Карадайъ в коментар за новите преговори. По-рано той призна, че за него и партията му, е най-добре отново да отидат на избори. И да се формира нов парламент.

Лютви Местан пък е на мнение, че един кабинет на Патриотите застрашава сериозно етническия мир в страната. Всъщност, ако националистите победят, може да се стигне и до прекратяване съществуването на мултиетнически партии. Нещо, от което ДОСТ имат основания да се страхуват.

Въпрос на часове и договорки е кой и как ще успее да се свърже с Патриоти и Реформатори и при какви условия ще работи новия кабинет. От ГЕРБ в момента трескаво обмислят стратегии. а от БСП заявиха, че ще подкрепят отделни точки от политиката на новото правителство, но не и новия кабинет.

ГЕРБ смятат да се оттеглят, ако БСП подкрепят ПФ

ГЕРБ смятат да се оттеглят, ако БСП подкрепят ПФ

Тепърва предстои да стане ясно кой и кога ще застане начело на новия кабинет. Ако изобщо се стигне до такъв.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар