Главният архитект на София Здравко Здравков алармира за близък апокалипсис

Главният архитект на София Здравко Здравков алармира за близък апокалипсис
5 (100%) 1 vote

Броят на автомобилите нараства главоломно

Здравко Здравков, който е главен архитект на столицата алармира за близък апокалипсис в София.

Арх. Здравко Здравков посочи, че до 2050 година населението в София ще надхвърля 4 милиона души. В същото време автопаркът расте с около 400 автомобила дневно.
Той посочи, че според данните на статистиката, към края на 2015 година населението в София е наброявало София е 1 319 804 души.

Увеличаването на населението в столицата върви със стряскащи темпове, категоричен е Здравко Здравков, цитиран от „Монитор”.
Информацията бе съобщена по време на среща на работната група от експерти, която трябва да изготви общата визия на столицата и развитието й в дългосрочен план – до 2050 г.

Здравко Здравков

Броят на автомобилите нараства главоломно

Главният архитект на София Здравко Здравков посочи, че е от огромно значение експертите да се обединят около основни и конкретни приоритети. Той подчерта, че само по този начин ще могат да бъдат организирани координационни екипи, които да се захванат с изпълнението на възложените задачи.

Сред заложените дългосрочни приоритети за столицата, са тя да се превърне в зелен и иновативен град. Проблем обаче остават многото автомобили, за които няма място. И към днешна дата мнозина от столичани намират много трудно място да паркират пред блоковете си, а какво остава за 2050 година, когато положението наистина ще е страшно и от гледна точка на броя на населението и от гледна точка на автомобилите.

Ако моторните превозни средства продължат да нарастват със същите темпове в един момент София ще е изправена пред истински апокалипсис, категоричен е Здравко Здравков.

Вчерашният сняг, който валя през целия ден над столицата предизвика редица автомелета. Сезонът бе открит с два автомобила, които се забиха в снегорини.
Първият инцидент се е случил на бул. „Никола Вапцаров”, а вторият – на „Самоковско шосе”.
Автобус е закъсал на разклона за „Кремиковци” и се е наложило да бъде изтеглен с тежкотоварна машина, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар