Доц. Георги Рачев: Декември ще започне с голяма изненада Преглеждания: 4228

Задават се нови порции студ и сняг
0
5/5 - (1 vote)

Задават се нови порции студ и сняг

Топ климатологът доц. Георги Рачев заяви, че декември ще поднесе голяма изненада.

Той зарадва любителите на зимните спортове с прогнозата си, предвещавайки плътна снежна покривка.
Доц. Георги Рачев посочи категорично, че зимата вече е сковала цялата страна и е в пълно владение, при все че още не е настъпила астрономически.
В средата на декември се очаква зимната обстановка съвсем да се затвърди.

В ефира на БНТ доц. Георги Рачев разкри, че зимният капан, в който се намира страната ни е в резултат на огромния антициклов „Уве”. Именно той е носителят на студения въздух. Обстановката обаче съвсем не е толкова апокалиптична, подчерта топ климатологът.

Георги Рачев
Задават се нови порции студ и сняг

Що се отнася до прогнозата за следващата седмица, то тя със сигурност ще зарадва някои и ще разочарова други. Доц. Георги Рачев посочи, че се очаква нова порция сняг. И на Никулден се очаква снеговалеж. Снегът няма да подмине и студентския празник 8 декември, разкри климатологът.
Очакванията са температурите да се понижат още около 6-7 декември, което ще създаде условия за образуване на поледици.

Доц. Георги Рачев заяви, че ако трябва да се обобщи обстановката, то ни очакват студ, сняг, студ сняг и така. Той обаче поясни, че всичко това ще е в нормална стъпка и не се задава нищо фрапиращо.
Климатологът посочи, че ако тази обстановка се задържи, то за пръв път от четири години насам ще имаме под нормален месец, в който дневните стойности няма да надвишават 0 градуса.

При все, че до неотдавна синоптици и климатолози прогнозираха, че се очаква зимата да е по-топла от обикновено, сега се оказа, че всъщност нещата са доста по-различни.
Доц. Георги Рачев заяви в типичния си шеговит стил, че очевидно обстановката малко се е поохладила, но това не е нищо необичайно, тъй като следва динамиката.

Очакванията са най-ниските температури през новия месец да са между минус 15 и минус 10 градуса, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.