Синоптикът Красимир Стоев разкри ще ни затрупа ли снегът още в сряда Преглеждания: 3220

Зимата ни затиска отрано
0
5/5 - (1 vote)

Зимата ни затиска отрано

Синоптикът Красимир Стоев даде отговор на въпроса, който интересува мнозина – дали снегът ще ни затрупа още в сряда.

Красимир Стоев посочи, че промяната на времето започва с преноса на по-студените въздушни маси, които идват от север. Поради тази причина у нас дъждът постепенно ще започне да преминава в сняг. Най-напред валежите ще обхванат южната част на страната.

В ефира на Нова тв синоптикът Красимир Стоев разкри, че през следващото денонощие валежите ще се активизират и на много места в страната ще преминат в сняг. Застудяването, което днес вече е факт, ще продължи и през утрешния ден. Като цяло средата на седмицата се очертава да е доста студена. Той прогнозира, че утре сутринта столицата вече ще е под бяла пелена. Очакванията обаче не са за обилен снеговалеж. Снежната покривка, която ще се образува ще е с дебелина 5-10 см. и ще е неравномерна.

Красимир Стоев
Зимата ни затиска отрано

В планинските райони обаче нещата стоят доста по-различно. Там снежната покривка може да достигне дебелина до 15-17 см.
Студът, който обхвана страната ще се задържи и през следващите дни. Леко повишение на температурите ще настъпи, когато страната отново попадне на средиземноморски циклон.

Прогнозата сочи, че в сряда ще е доста студено за това време на годината, но пък и не е нещо необичайно, което не се е случвало и преди.
Красимир Стоев предупреди, че температурите ще се понижат с повече от 10 градуса. В неделя се очаква нова порция валежи, но те ще са по-скоро от дъжд, пише Блиц.

Е, по всичко личи, че това беше краят на есента, както и на циганското лято. Макар зимата все още да не е встъпила официално във владение, ни напомня доста осезаемо за съществуването си.
Изглежда тази година зимата ще настъпи още през есента. Може би най-щастливи от този факт ще са децата.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.