Фидел Кастро в България (Вижте неизвестни факти за посещенията му +Снимки)

Гласувайте за статията

Фидел Кастро посещава България два пъти, избухливия му нрав и неукротимия му характер вдигнали кръвното на охраната

Фидел Кастро винаги е поддържал топли отношения с бившите първи на България. Легенди се разправят за кубинския команданте по време на посещенията му в страната по времето на соца. Още се носят слухове за чувствата му към естрадната певица Йорданка Христова.Фидел Кастро в България

През пролетта на 1972 година българският народ посреща кубинския лидер. Който в сравнение с нашите първи, които са плешиви и затлъстели  изглежда в погледите на посрещачите истински красив мачо. Посрещат го с голямо вълнение, а жените мечтаят да го докоснат.

Тогавашния първи Тато го води на посещение в Толбухин. Където е посрещнат както подобава от Ганчо Кръстев, партиен лидер на окръга по онова време. Фидел е смаян от компетентността на своя домакин. Който му отговаря на всички въпроси повече от изчерпателно.

Впечатления Кастро споделил с Тодор Живков, че ако имал такъв подготвен кадър щял да го направи веднага министър. Само една година след думите на команданте Ганчо Кръстев е повишен в министър на земеделието и храните, предават от trafficnews.bg.

Друг интересен случай от посещението на кубинския лидер се разказва от ухо на ухо. Фидел Кастро бил представен на артистичния свят на България по онова време. Срещата се състояла в Партийния дом в столицата. Кастро останал изумен от множеството красавици, които били поканени на срещата. Там се отличавали шампионката Мария Гигова, тв звездата Анахид Тачева, красивите актриси Гинка Станчева и Ванча Дойчева както и младата по онова време Йорданка Христова. Цялото това женско внимание дошло в повече на кубинския първи и той скастрил Тато, че всякакви красавици са го преследвали, но такова чудо никъде не бил виждал. Тодор Живков се ядосал и се скарал за престараването организаторите по протокола.

Точна за тази среща Данчето Христова разказва години по-късно, че тогава се влюбила в очите на Кастро. Които били кафяви и магнетични. По всичко личало, че е хлътнала по него.

Вижте снимките на Фидел Кастро от посещенията му в България!

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Фидел Кастро в България (Вижте неизвестни факти за посещенията му +Снимки)”

  1. Петър Ехранов

    ян. 23. 2017

    Лиза, да сте чувала за авторско право? Или поне от уважение да посочите – фотограф: Петър Ехранов? Става въпрос за снимката „Фидел Кастро, 1972 год, София” Поздрави!

Добавете коментар