Учени с невероятно откритие в Египет

Учени с невероятно откритие в Египет
1 (20%) 1 vote

Интересна находка беше намерена в Египет, открит е древен град

Невероятна находка в Египет откриха учени, при последните си разкопки. Открит е град на повече от 7000 години, който е на път да хвърли повече светлина около създаването на една от най-древните държави в света.

Открита е и гробница от времето на първата династия, а находката е намерена в южната провинция Сохаг, гласи съобщението на министерството на антиките, цитират от Independent.

Учените разкриват, че в града вероятно са живели високопоставени чиновници и гробари. Според комюнике на министерството, това откритие може да даде нова информация за Абидос, който е един от най-старите градове в древен Египет.

Експертите смятат, че Абидос е бил столица на Египет в края на Преддинастическия период и по време на управлението на първите четири династии. Засега археолозите информират, че са открили колиби, глинени съдове и железни инструменти, както и 15 огромни гроба, по големи от тези на кралете в Абидос.

Изследователите все още се опитват да разберат, защо размерът на гробовете, открити в гробницата, е по-голям в някои случаи от кралските гробове в Абидос, датиращи от Първата династия. Смята се, че по това време, владетелите не са били издигнати в култ на божества, както се случва по-късно.

Това от своя страна пък доказва и значението на хората, погребани там и техния висок обществен статус в тази ранна ера на древната история на Египет, допълват от министерството.

Сензационната новина дава надежда на властите, че откритието ще даде възможност на туристическата индустрия да се оживи, след като преживя многобройни спънки след бунта, който доведе до сваляне от власт на Хосни Мубарак през 2011 г.

След взривяването на руския самолет през 2015 г. над Червено море, когато загинаха 224 души на борда, пък туристите още по-значително намаляха. От 14.7 млн. туристи през 2010 те стигнаха едва до 9.8 млн. души през 2011 г.

Учени с невероятно откритие в Египет

Учени с невероятно откритие в Египет

Например тази година, през първото тримесечие, са пътували само 1.2 млн. туристи, докато година по рано те са били 2.2 млн за същото време.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар