Доналд Тръмп – Младши на срещи със сирийски политици: Какво си казаха?

Гласувайте за статията

Синът на Доналд Тръмп се е срещал със сирийски проруски политик. Какво са си говорили?

Синът на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп – Доналд Тръмп – младши, според твърденията на медиите, се е срещнал със сирийския политик Ранда Касис, която подкрепя руската намеса в тази страна, предаде Guardian.

Както посочва изданието, синът на Тръмп, който носи името на баща си, се е срещнал с проруски настроената дама в Париж на 11 октомври. По-късно тя коментирала в своя Facebook профил срещата:

„Сирийската опозиция има надежда, че политическият процес ще напредне и че благодарение на победата на Тръмп, Русия и САЩ ще намерят решение на кризата в Сирия.Тази надежда и вяра е в резултат от моята лична среща с Доналд Тръмп – младши, в Париж през октомври. Успях да стигна до Тръмп, благодарение на разговора със сина му за възможно сътрудничество и постигане на споразумение между Русия и САЩ, свързано със Сирия“, пише Касис.

Касис е известна като проруски политик, който подкрепя политическия преход на сирийския лидер Башар Асад, но и заради силната подкрепа на руската намеса в Сирия.

Тя е създала „Движение за едно плуралистично общество” през 2012 г., което се застъпва за политическия преход в Сирия с участието на Асад.

„Русия се намеси, за да спаси страната. Проблемът е в това, че не познавате руснаците и не ги разбирате. Вие само обвинявате руснаците“, казала Касис по-рано за Al Jazeera.

Бившият сирийски дипломат Басан Барабанди казва, че Касис няма голяма подкрепа и не разчита на особена поддръжка в страната си. Затова търси съюзници отвън.

„Поддържа я само една малка група нейни приятели. Никой друг в Сирия“, каза Барабанди.

Доналд Тръмп - младши влиза в политиката

Доналд Тръмп – младши влиза в политиката

Предполага се, че съпругът на Ранда Касис, френският бизнесмен Фабиан Баусарт е запознал Касис с министъра на външните работи на Русия, Сергей Лавров, и според твърденията в медиите, те станали добри приятели.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар