Лиляна Павлова проговори за санирането: Политически удар или липса на пари спряха проекта?

Гласувайте за статията

Лиляна Павлова проговори за една от най-горещите теми, вижте как се оправда

Помните ли скандалната обява в Смолян, че ако Цецка Цачева не стане президент, санирането ще бъде спряно? Е, това вече е факт! Министър Лиляна Павлова обяви, че се слага край на програмата, защото… няма пари.

Според изказването на госпожа Павлова, проектът е само временно преустановен, тъй като предстои сключването на нови договори. Така че всички сгради, които са одобрени и имат избрани изпълнители и всички досега подписани договори ще бъдат изпълнени. Също така всички сгради, които са започнати ще бъдат довършени и разплатени. Средства за това има.

Но тя се опасява, че ако се надмине бюджета от 1 милиард лева, който е отпуснат за целта, правителството в оставка, може да си има проблеми с прокуратурата, тъй като нямат право да продължават работа по проекта. „Не искам да съм гост на прокуратурата заради нарушаване на закона“, заяви министърката в отговор на въпросите, дали проекта е спрян заради провала на изборите. Според нея правителството трябва да е отговорно и не трябва да сключва финансово необезпечени договори, с пари, които няма.

Министърката заяви, че спирането на санирането, няма нищо общо, нито с оставката на правителството, нито с предсрочните избори. Всичко зависи от това кога и под каква форма ще се приеме бюджета и кога ще заработи отново Народното събрание. Може би това ще се случи през януари, но зависи също и от това, кога ще се назначи служебно правителство.

 

„За тези две години направихме много–да стабилизираме това, което поехме, защото държавата беше в много тежко състояние, не само с пътищата. Оставяме едно добро наследство. Всеки следващ кабинет може да започне веднага да работи. Машините за почистване са оборудвани с необходимите химикали. Има и необходимите средства. Нямам притеснение и за всички проекти, които сме започнали“, увери още Павлова.

Лиляна Павлова спря санирането, за да не превишат бюджета

Лиляна Павлова спря санирането, за да не превишат бюджета

В заключение, министърката заяви, че оставя на следващото правителство да довърши проекта и да продължи със санирането на старите сгради и обновяването им.  А дали това ще се случи, тепърва ще стане ясно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар