Лиляна Павлова: Край на безплатното саниране!

Лиляна Павлова: Край на безплатното саниране!
5 (100%) 1 vote

Министърът в оставка изпрати предупреждение до всички кметове

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова обяви, че санирането спира.

Големият кошмар и опасенията на много български семейства, живеещи в многофамилни жилищни сгради, е на път да се превърне в реалност.
Лиляна Павлова разпрати предупреждение до всички кметове, в което ги уведомява, че няма да се подписват нови договори.

Тя посочва, че във връзка с процедурите по приемането на бюджет 2017 г. и предвид, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, кметовете трябва да преустановят сключването на нови договори.

Лиляна Павлова

Министърът в оставка изпрати предупреждение до всички кметове

Лиляна Павлова посочва, че към момента Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е достигнала лимита от разполагаемия финансов ресурс в размер от над един милиард лева.

Съобщението бе направено от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Лиляна Павлова съветва местните власти временно да преустановят подписването на нови договори с външни изпълнители по дейността по програмата. Спира се и обявяването на нови обществени поръчки.

Новите рестрикции влизат в сила от 22 ноември 2016 г. Никой не се наема да предвиди за какъв период от време се замразява този проект.
Лиляна Павлова посочва, че заповедта й ще бъде отменена, когато бъде осигурен необходимия допълнителен финансов ресурс, за да се продължи с изпълнението на програмата.

Според думите й жителите на многофамилни жилищни сгради, по които вече тече работата по санирането, не трябва да се притесняват, че зданията ще останат недовършени. Тя е категорична, че това няма да се случи и допълва, че случващото се с правителството не засяга финансирането по сключените до момента договори, които са обезпечени.
Всички те ще продължат да се изпълняват.

Забраната касае сключването на нови договори за саниране на многофамилни жилищни сгради, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар