Джаред Кушнер – кой е новият сив кардинал на Америка?

Джаред Кушнер – кой е новият сив кардинал на Америка?
1 (20%) 1 vote

Хилари Клинтън бе сив кардинал за Бил Клинтън, а Доналд Тръмп си има Джаред Кушнер

Кой е човекът в сянка, от който се страхуват всички хора на Тръмп?

Преди няколко дни погледите на целия свят бяха насочени към срещата на Барак Обама с Доналд Тръмп. Но въпреки всичко, камерите са успели да уловят и един млад човек, който се разхожда по южната морава на Белия дом и разговаря с Денис Макдоу, началникът на кабинета на Обама.

Този млад човек се оказва, че е Джаред Кушнер, 35-годишен милионер, който е един от най-близките съветници на новия президент на САЩ. Кушнер е и съпруг на дъщерята на Тръмп – Иванка, а с времето е станал една от най-влиятелните фигури в кампанията му.

И докато другите получавали критики и вдигали скандали, той тихо работел в полза на Тръмп и спечелил неговото доверие.
Именно Джаред Кушнер е създал цифровата стратегия на предизборната кампания на Тръмп. Той е повлиял и върху ангажирането на ключовите хора за комитета. Сега планира да приложи същия принцип при избора на екипа, който ще бъде заедно с Доналд Тръмп в Белия дом. И естествено, който ще бъде ръководен и от него.

Но кой всъщност е Джаред Кушнер?

Кушнер е ортодоксален евреин, чиито баба и дядо са оцелели от Холокоста. Зетят на Тръмп, освен това е собственик на компания за недвижими имоти с лично състояние от 200 милиона долара. И макар да е твърде далеч от краля на хотелите и казината с неговите 4 милиарда, уверено го застига в това отношение.

Джаред умело използва всички лостове на властта, за да уреди тъста си в Белия дом. Той дори използва вестник „Обзървър“, за да го защити от обвиненията, че е антисемит.

“ Хората виждат това, което искат да видят. Ако не им харесва неговата политика, то тя ще ги накара да търсят други неща, които ще мразят у него, като измислен расизъм или антисемитизъм. Той е човек, който се занимава с теми, които останалите политици избягват, и поради това има толкова поддръжници“, пише Кушнер в коментарна статия към изданието.

Джаред Кушнер е роден и израснал в Ливингстън в Ню Джърси.Има две сестри и брат. Неговите баба и дядо са избягали от Полша от нацистите, а в САЩ са пристигнали през 1949 година. Баща му Чарлз е забогатял благодарение на търговията с недвижими имоти в Ню Джърси.

Както бащата на Тръмп, така и бащата на Джаред,Чарлз, е натрупал богатството си на същия пазар. Освен това е бил и много противоречива фигура. Бил е в затвора заради неплащане на данъци, сплашване на свидетели и незаконни дарения.

Интересното е, че човекът, който е вкарал в затвора Чарлз Кушнер е губернаторът на Ню Джърси, Крис Кристи, който през 2005 г. е на длъжност главен прокурор. Кристи много се хвалел с тази своя победа в обществото и благодарение на нея става губернатор.

Лидер в сянка: Джаред Кушнер е тайния сив кардинал на Доналд Тръмп

Лидер в сянка: Джаред Кушнер е тайния сив кардинал на Доналд Тръмп

Но младият Джаред не е забравил какво е направил Кристи с баща му. След като Кристи се кандидатира срещу Тръмп и не успя, той реши да се присъедини към него. Бил е избран за ръководител на екипа за прехода на властта в Белия дом. Но тук се появява младият Джаред, който не само повлиява на Тръмп да избере Майк Пенс, но и напълно да изключи Кристи от всички бъдещи планове. И по този начин го проваля окончателно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар