Швеция счупи рекорда! Тук живеят най-щастливите хора на планетата

Гласувайте за статията

Къде живеят най-щастливите хора? Отговорът е… Швеция

Ако България държи рекорд по най-мрачни хора в ЕС, то Швеция държи първенство по най-щастливи хора. Оказа се, че скандинавската държава е на първо място по щастлив живот. И това не е приказка, а реалния живот и се случва точно в тази страна.

„National Geographic“ публикува списък на страните, в които живеят най-щастливите хора на света. В тези страни природата е красива, градовете са чисти, а обучението е безплатно. Очаквано, на първо място са скандинавците, а вижте кои са и останалите:

Швеция

Изследванията показват, че шведите са изключително щастливи хора. Тяхната тайна е в обичая, който те наричат „Фика“.Това означа следобедна почивка от работа. Всеки човек отделя по няколко минути, за да се „рестартира“ от работата и да отиде на кафе или обяд с приятели. Тази малка пауза продължава само 15 минути, но се използва на всеки два часа. Благодарение на този навик, шведите са едни от най-големите консуматори на кафе в света.

Австралия

Австралия е една от най-чистите държави в света, където най-много се разчита на общността. Австралийците твърдят, че причината за това е любовта към барбекюто и общуването. Хората, които живеят в тази страна имат навика редовно да се събират в парковете и там да прекарват време с приятелите си.

Нова Зеландия

Как да не бъдеш щастлив, когато си заобиколен от сини планини, невероятна природа и красиви пейзажи, които спират дъха? Чистият въздух и разнообразния растителен и животински свят, които ги заобикалят, правят жителите на Нова Зеландия едни от най-щастливите хора в света!

Холандия

Тайната на щастието на холандците е в тяхната физическа активност и любовта към колоезденето. Всеки Холандец първо ще се похвали с безопасните велосипедни алеи, които в тяхната страна се простират на около 30 000 км. Ако посетите Амстердам, не забравяйте да се повозите с велосипед из града.

Финландия

Още в момента, когато влезете във финландска сауна, всички проблеми и тревоги ще изчезнат. Въпреки малкия брой жители (5.2 милиона души), Финландия притежава около 3.3 милиона сауни. Те се намират навсякъде, от бреговете и езерата, до жилищните сгради.

Швеция е най-щастливата държава на планетата

Швеция е най-щастливата държава на планетата

Швейцария

Страна, която е производител на шоколади не може да има нещастни жители. Шегата на страна, жителите на тази страна държат много на здравословния начин на живот – много се радват да карат ски, каяк и се увличат по парапланеризъм. Швейцария е известна и като страна с най-нисък процент на затлъстяване в света.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар