Феномен: Учени разкриват най-голямата тайна на сънищата Преглеждания: 3577

Една от най-големите тайни за съня е разкрита. Учените дават отговор на важен феномен
0
Оценете този post

Истински феномен, могат ли две личности да сънуват един и същи сън?

Това е феномен: Могат ли две личности да сънуват един и същи сън? Задавали ли сте си някога този въпрос? Ето какво казват учените по темата, разбулвайки една от най-големите мистерии.

Сънищата отдавна са една от темите за изследване на психологическата наука.

Една от дилемите обаче е, дали две личности могат да имат идентичен сън.

Много от изследванията, които са проведени, показват, че при хора, които са твърде емоционално свързани /родители и деца, близнаци или партньори/ това явление е често срещано. Дори е възможно и психолози, и психотерапевти да сънуват един и същи сън със своите пациенти.

Но какво казва науката?

Според учените доказателства в този област няма.

При сравняване на съня при различни личности има различия в детайлите, но психолозите продължават да отдават голямо значение на същите или подобни сънища при различните личности. Причините за разликите могат да бъдат свързани с нивото на интелигентност, настроението, паметта и много други фактори, и със сигурност е много важен начинът, по който двете личности представят съня устно.

Нормално е двете личности да имат различно възприятие на нещата и да отдават значение на различни детайли, а оттам при сравнението се стига до различия.

Обясненията са обаче само предположения.

Сънищата се свързват със случващото се наяве, но идентичен сън може да се появи при хора, които са имали еднакъв опит и в реалността. Ако се вземе предвид, че сънят е продукт на мозъка, от това следва, че в определен момент две „глави“ са на същото ниво, за да се случи и появата на сънуването на един и същи сън.

Тези предположения обаче не задоволяват специалистите. Тъй като тази тема все още не е достатъчно проучена, тя е предизвикателство за изследователите в тази област. Еднаквите сънища при различните личности за сега остават мистерия.

Една от най-големите тайни за съня е разкрита. Учените дават отговор на важен феномен
Една от най-големите тайни за съня е разкрита. Учените дават отговор на важен феномен

При все това науката е на път да разбули една от големите загадки за сънуването. И да отговори на друг важен въпрос – възможна ли е телепатия между отделните съзнания и може ли тя да бъде развита като условен рефлекс у всички?

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.