Синоптикът Симеон Матев разкри кога ще падне големият сняг Преглеждания: 5124

Очаква се декември да предложи огромно разнообразие в метеорологичен план
0
5/5 - (2 votes)

Очаква се декември да предложи огромно разнообразие в метеорологичен план

Предвид, че седмицата започна с доста ниски температури, които не са обичайни за това време на годината, синоптикът Симеон Матев разкри кога се очаква да падне първият голям сняг за тази зима.

Симеон Матев посочи, че като цяло това застудяване не може да се определи като необичайно, тъй като ноември е показвал и доста по-зимни черти назад във времето.
Днешното утро е най-студеното за настоящата седмица, но пък за сметка на това се очаква денят да бъде слънчев.

Следобедните часове на четвъртък и петък също се очертават да са слънчеви. В сутрешните часове ще има мъгли и ниски облаци на някои места в низините, но дневните температури ще се покачат до 13-14 градуса.
Този тренд ще се запази до края на седмицата, така че според Симеон Матев ноември ще ни покаже, че може да бъде и доста приятен.

Симеон Матев
Очаква се декември да предложи огромно разнообразие в метеорологичен план

На горещия въпрос обаче кога ще падне първият голям сняг, синоптикът отговори, че в низините това няма да се случи в близките дни.
Очаква се около 22 ноември в западната част на страната да превали дъжд. Като цяло температурите до края на месеца ще останат по-високи или близки до нормата. Ако има сняг, то той ще е само по високите части на планините.
Снеговалежи в низините са малко вероятни, категоричен е синоптикът.

Студът, който обхвана страната е в резултат на зимното време, сковало Централна и Източна Европа. Симеон Матев посочи, че сняг у нас е паднал по високите планински места. Така например при над 2000 метра, снежната покривка е 10-15 сантиметра, а в по-високите части на Рила достига 30-40 сантиметра.
През следващите дни обаче снежната покривка неминуемо ще намалее предвид очакваното повишение на температурите.

Симеон Матев е категоричен, че до края на ноември няма да има нищо зимно, с изключение на ниските минимални температури през настоящата седмица. Що се отнася до декември, той заяви, че е прекалено рано за конкретни прогнози, но като цяло може да се каже, че ще ни предложи доста пъстра палитра, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.