Илияна Йотова – първа дама или сив кардинал?

Илияна Йотова – първа дама или сив кардинал?
4 (80%) 1 vote

Какво знаем за бъдещия вицепрезидент на България Илияна Йотова?

Нова първа дама има България, но освен нея, на Дондуков влиза още една дама – Илияна Йотова. При все, че е публична личност, говорител на кабинета „Станишев“ и една от най-влиятелните фигури в червената партия, досега тя упорито оставаше в сянка. От снощи обаче, Илияна Йотова е втората по важност личност в България, след новия президент Румен Радев. И за разлика от Маргарита Попова, няма никакво намерение да стои в сянка и да страни от обществото.

Въпреки че е доста популярна, тя е истинска енигма за мнозина. Родена е на 24 октомври 1964 година и от рано е привърженик на червените идеи. В СУ “Св. Климент Охридски” е завършила българска и френска филология. Специализирала е и в Националното училище по администрация във Франция и в Центъра по европейски науки в Страсбург. Работи е в БНТ от 1990 до 1997 година. Владее френски и руски език. Омъжена, с един син.

Тя успя да спечели симпатиите не само на червеното ръководство но и на голяма част на партийните структури.

Илияна Йотова минава за близка на сивия кардинал на червените Румен Овчаров, но последните години успя да се отскубне от опеката му и се доказа като експертен политик.

В биографията й освен опит пред камерите, има и опит като политик. Тя е била депутат от 40-то народно събрание от 2005 до 2007 година, ръководител на Пресцентъра на ВС на БСП от 1997 до 2007 година и член на висшия съвет на БСП, както и заместник-председател на градския съвет на БСП-София от януари 2006г.

Била е още и председател на българската делегация в Парламентарната асамблея на франкофонията и зaместник-председател на парламентарната делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

Илияна Йотова - червен кардинал или нова първа дама?

Илияна Йотова – червен кардинал или нова първа дама?

Като депутат в европейския парламент по време на втория си мандат, Илияна Йотова работи и като заместник-председател на Комисията за борба срещу организираната престъпност, корупция и пране на пари (CRIM). Била е и заместник-председател на Делегацията в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Молдова; член е и на Комисията по рибно стопанство (PECH), на Комисията по петиции (PETI), на Делегация в Парламентарна асамблея Евронест (DEPA); Заместник-член е на Комисията по заетост и социални въпроси (EMPL), на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), и на Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб (DMAG).

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Илияна Йотова – първа дама или сив кардинал?”

  1. дидо

    Ное. 15. 2016

    ТАЯ ЖЕНА Е С МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ,ЧИПОВЕТЕ В ГЛАВАТА И СА РАЗМЕСТЕНИ И НЕ РАБОТЯТ НОРМАЛНО,ТРЯБВА И ДЪЛГО ПСИХИАТРИЧНО ЛЕЧЕНИЕ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДОМАШНО СЕДЕНЕ,В КЪЩИ ,ПОВТАРЯЙКИ СИ МАНТРАТА“АЗ СЪМ ДОБРЕ“

Добавете коментар