Официално! Предсрочни избори през март (Радев и Плевнелиев правят общ кабинет)

Официално! Предсрочни избори през март (Радев и Плевнелиев правят общ кабинет)
5 (100%) 1 vote

Предсрочни избори през март, Радев и Плевнелиев формират общ служебен кабинет

Предсрочни избори се очертават през март 2017 година. А междувременно България ще си има поредния нов служебен кабинет, формиран от двамата президенти — предстоящия и президента в оставка.

Както стана ясно вчера, премиерът Бойко Борисов обяви, че подава оставка и за него изборите са мерило, че партията му не се радва на достатъчно обществена подкрепа. И докато за него вотът бе мерило за собствената му политика, гражданите гласуваха за личност, която виждат като държавен глава, а не по партийна линия.

Все пак „премиерът — слънце“ прие поражението на своя кандидат твърде лично и обяви, че се оттегля от властта. Защо Бойко Борисов всъщност реши да се откаже от правителството, ще ви разкрием съвсем скоро, но междувременно, ето какво предстои.

Най-късно в началото на март месец ще се наложи да минем през нови парламентарни избори. Много е вероятно да бъде свикано и Велико народно събрание, за промени в изборната система, както и за останалите решения от референдума.

След края на Великото народно събрание, трябва да се сформира ново правителство и нов кабинет, който да поеме управлението на страната и да ръководи страната.

Прогнозите за момента продължават да бъдат — най-голяма подкрепа за ГЕРБ, следвани от БСП, а Патриотичния фронт е на път да се превърне в третата най-голяма сила в следващия парламент. Ситуацията с Реформаторския блок става доста неясна и вероятно ще имат малцинство в новия парламент. Веселин Марешки също заяви, че планира ново политическа формация, която вероятно ще се превърне в четвърта сила в новия парламент, ако успеят да съберат изборен вот. Що се отнася до ДПС, партията запазва статуквото си в парламента, макар че е малко вероятно да бъде включена във властта при следващ кабинет на ГЕРБ.

Служебен кабинет и предсрочни избори предвиждат експертите

Служебен кабинет и предсрочни избори предвиждат експертите

Що се отнася до най-крайната партия на Лютви Местан — ДОСТ — следващите избори ще покажат, ще има ли място за него в парламента, или проекта, за който се смята, че е финансиран от турския президент Ердоган, ще претърпи нов провал.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар