Приятел на Путин ще дари с икона българският президент (Снимка)

Гласувайте за статията

Българският президент ще получи икона, дар от деветгодишният Алкесандър Атанасов

Петият президент на България ще получи икона на „Свети Георги Победоносец”. Подготвена му от малък приятел на Путин в лицето на деветгодишния Алекс.Българският президент ще получи иконаю

Момченцето бе доведено в НДК от татко си и двама духовници, представители на Светия синод. Баща му е зам.председател на организацията „Приятели на Русия и православния свят”.

Единият от духовниците отец Петър Александров  сподели, че не е от значение как ще се казва поредният президент. Важно е да е спечелил в честна битка и да работи за благополучието на народа си. Свети Георги е светец, който помага, разкри светия човек. Дано чрез президента Господ да даде мир на страната.

Духовника призна, че се надява властите да въведат час по вероучение в българските училища. Защото децата не знаят нищо за религията си. Дори не умеят да се кръстят, допълва и другият свещеник  Стоян Божурин. Който е известен с молебените си за мир. Които прави из цялата страна.

За деветгодишният Путинов приятел се знае, че преди две години подари икона с лика на Свети Иван Рилски на Сергей Лавров, руския външен министър. Подобен подарък от него получи и руския патриарх.

Момченцето това лято  посрещнало и вълците на Путин при посещението им в България. Малкия Алекс призна, че никога не се е срещал с руския държавен глава. Но му е изпратил икона със Свети Иван Рилски. Когато президентът на Русия е посетил Света Гора, предават от новинарската електронна агенция  pik.bg.

За специалната си днешна мисия Александър Атанасов бе стъкнат с българска народна носия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар