15-годишна с мисия на Марс: Ще колонизирам Червената планета!

15-годишна с мисия на Марс: Ще колонизирам Червената планета!
5 (100%) 1 vote

15-годишно момиче ще лети до Марс

Повечето 15-годишни момичета на тази възраст не мислят прекалено много за посещение на други планети, но Алиса Карсън е различна. Почти през целия си живот (от 3 годишна възраст), тя е планирала да бъде една от първите, които ще стъпят на Марс. Съдейки по това колко е ангажирана, има големи шансове мечтата й да се сбъдне.

Тя вече е първата личност, която е присъствала на всички NASA Space Camps по целия свят. Младото момиче е завършило курса на Advanced Space Academy, и в момента посещава часове на 4 езика, които са на факултативно ниво, въпреки че е 10-ти клас в началното училище.

Тя е и най-младата личност в Project PoSSUM (Polar Suborbital Science in the Upper Mesosphere), сдружение с нестопанска цел с изследователска програма, която изучава горните слоеве на атмосферата и която подготвя бъдещите астронавти, които ще летят в космоса.

На второ място, Алиса посещава тренировки за подводно гмуркане, отново с идеята да се качи на Марс.

След всичко това, тя планира да учи в Cambridge University,за да получи магистърска степен за космически инженер в Международния Космически университет във Франция, и след това да отиде и да завърши и астробиология.

Това означава, че до 2030 г., когато NASA планира да стартира мисии към Марс, тя ще бъде на 29 години — което е само няколко години по-малко от обичайната възраст на астронавтите, която е 34 год.

Тя и нейното семейство са запознати с факта, че потенциална мисия на Марс може да бъде само в една посока, но въпреки това Алиса има тяхната пълна подкрепа, защото са наясно, че това приключение е по-важно от всички тях.

15-годишна, планира да завладее Марс

15-годишна, планира да завладее Марс

Тя смята, че ползите от подобна успешна мисия неколкократно биха надминали всички рискове, както и факта, че никога не би се върнала обратно на Земята. Според нея, много добри неща могат да се случат след успеха на мисиите към червената планета.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар