Либерални ли?! Германия издига стени заради мигрантите

Гласувайте за статията

Германия издига нова стена заради мигрантите

Студената война отново започва, а освен в Мексико, стени се издигат и в Европа. След стените на Орбан в Унгария, Германия също издига зидове. И на техния фон, Берлинската стена изглежда дреболия.

Четири метра шумоизолираща стена ще бъде построена в мюнхенския район Нойперлах, за да се отделят къщите от строящия се приют за бежанците. Това е компромисно решение след продължителния конфликт между жителите на Нойперлах и властите в Мюнхен. „Стена—това е пълна противоположност на интеграцията,“, критикува решението местния политик Гидо Бухолц, съобщи в събота, 5 ноември, немското издание Die Welt.

По мнението на Бухолц, строящата се стена е масивно съоръжение, което „противоречи на културата на гостоприемството.” Давайки разрешение за построяване на стената, властите застават на страната на хората, които искат да изолират другите. Даже Берлинската стена е била с 40 см по-ниска, подчертава политика.

В споразумението се предвижда, по новопостроената стена да не може да се катерят хора и да не може да се използва, когато се играе топка. Най-близките къщи са разположени на 25 метра от приюта и са отделени със зелена ивица и път. Въпреки това, жителите на Нойперлах настояват и за звукова изолация. Седем от тях са подали заявление до съда в Мюнхен заради изграждането на приюта.

Предвидено е центърът да приеме 160 млади кандидати за убежище, включително млади мигранти, които са пристигнали в Германия без придружител. Стената е в процес на изграждане и няма да загражда приюта по целия му периметър.

През октомври подобен конфликт се разигра между властите на град Шверте в Северен Рейн–Вестфалия и местен предприемач, който отделил територията на своето предприятие от прилежащия подслон за бежанци с ограда от бодлива тел. По-късно, като компромис оградата била заменена с обикновена метална преграда.

Германия издига нова стена заради мигрантите

Германия издига нова стена заради мигрантите

Критиците отбелязват, че тази стена е още едно доказателство за отчуждението, което избирателите чувстват към бежанската политика на Ангела Меркел, пише Daily Mail.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар