Синоптиците алармират: Застига ни лошо време Преглеждания: 2450

0
5/5 - (1 vote)

Задава се доста динамична седмица

Синоптиците алармират, че през следващите дни метеорологичната обстановка над страната ще е изключително динамична и ще ни застигне лошо време.

Още от сряда се задава нова порция застудяване и дъждове, които ще продължат и в четвъртък.
Според прогнозата на синоптиците валежите ще започнат в западните и северните райони на страната. Не е изключено на места дъждовете да бъдат придружени от гръмотевици.

През днешния ден според синоптиците все още ще се задържи сравнително топло. Температурите в източните и южните части ще достигнат до 20 градуса. Очаква се обаче от югозапад да започне да нахлува студена въздушна маса, която ще започне да понижава температурите.

синоптиците
Задава се доста динамична седмица

Облачността ще е значителна, а на север от планините и в източните райони на страната ще се задържи ветровито.
В сряда минималните температури ще са между 9 и 14 градуса. Дневните температури ще са в доста голям интервал – от 10 на северозапад и запад до 22 градуса в югоизточните райони.

В източната половина на страната ще се задържи облачно и ветровито. Синоптиците прогнозират през деня да започнат нови превалявания, които ще обхванат по-голямата част от страната. Те предупреждават, че очакваните дъждове ще са доста интензивни и не е изключено да се стигне до локални наводнения.

Най-значителни количества дъжд ще се изсипят в часовете след обяд, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък до обяд.
По високите планински части преваляванията ще са от сняг.
Южният вятър ще започне да отслабва и в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад.

В петък минималните температури ще са едва от 1 до 6 градуса, а температурите през деня няма да надвишават 10-14 градуса. Облачността ще е променлива, увеличаваща се от запад, но като цяло денят ще се размине почти без валежи.
В събота на много места отново ще е дъждовно, но неделята се очертава да мине без превалявания, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.