Псевдоеколозите от Зелените: Сечете колкото си искате в Родопите, нас не ни интересува!

Гласувайте за статията

Родните еколози от WWF и коалицията „За да остане природа в България“, познати повече като Зелените, май за пореден път забравиха каква би трябвало да бъде основната им цел и както какви се представят в обществото.

Определено те да се наричат еколози и лесовъди е срам за всички други реални представители на тези професии, които защитават истински каузите си.

На 19 октомври в ефира на ТВ+ Александър Дунчев, експерт в швейцарската офшорна неправителствена организация WWF, обяви, че неговата екологична организация не се интересува от изсичането на вековните гори в Родопите, тъй като те не били защитени. С това изказва той успя да хвърли такова огромно петно върху имиджа на Зелените, което може да се раздели на три и скоро няма да избледнее.

Пренебрежителното отношение на Дунчев към тези „едни 120-годишни смърчове“ в Родопите е пример за липса на всякакъв професионализъм и реална преценка. Вековните горски масиви, независимо дали попадат в територията на защитени паркове или не, имат изключително важно значение за екосистемите и хората и едни истински еколози би трябвало да са загрижени от тяхното изчезване.

Освен това, важно е да се подчертае специално за Зелените, че вековните горски масиви в Родопите са вписани в НАТУРА 2000. Да се неглижира незаконното унищожаване на хиляди декари вековни гори в Пампорово е не просто безсрамно действие за всеки, който се бие в гърдите, че е еколог, но и признак шокираща некомпетентност или корупционни подбуди.

Като втори довод срещу изказването на Дунчев може да се изтъкне написаният черно на бяло факт, че организацията, която той представлява, е създала проект, в който Родопите са картирани като един от ключовите горски масиви не само у нас, но и в цяла Европа. Този проект е с начало от миналата година и края в началото на тази, който е подкрепен с препоръки старите гори, каквито са тези, 120-годишните, да се сдобият с по-висок статут на защита.

Само няколко месеца след това, господин Александър Дунчев собственоръчно представя резултатите от проучването на стари гори в Родопите, Източна и Западна Стара планина и Средна гора със заключението, че у нас има между 100 000 и 120 000 хектара такива масиви.

Историята на шизофренията на Зелените обаче не спира до тук. На 26 януари 2016 г. WWF изпраща писмо до заместник-министъра на земеделието и горите Георги Костов с копие до всички горски предприятия в България и ректора на ЛТУ с призив да се спре дърводобивът в 21 000 хектара стари гори, картирани от WWF, до приемането на специални мерки за тяхното опазване.

В така формулираното писмо намират място и данни, според които тези сухи стари гори са от критично значение за живота на планетата и представляват дом за 80% от сухоземните видове. Самите еколози са посочили, че над 50% от старите гори в България са извън защитени зони, като само 2,5% от тях са добре защитени. А сега, Зелените и техният представител Дунчев изведнъж обърна палачинката и вековните масиви му станаха доста слабо интересни.

Представителят на WWF обяви и че развитието на скиорски и туристически курорти извън националните и природни паркове не е логично да представлява интерес за еколозите. Тези думи могат да бъдат тълкувани по различни начини, но да не би да значат, че всички вековни гори в Родопите могат да се изсекат, без това да смути Зелените, които междувременно вдигат скандали около всяко законно отрязано младо дърво в природните и националните паркове, дори неговото премахване да е част от овладяване на свлачищни процеси, застрашаващи човешки живот?

Звучи доста противоречиво и нелогично, нали?! Някак не е логично за личности, представящи се за еколози, да не представляват проблем множеството доказани случаи за мащабно незаконно строителство и изсичане на гора в Пампорово, пише trud.bg.

Все повече такива области се появяват в Родопите

Все повече такива области се появяват в Родопите

Цялата мистерия около катарзиса на Дунчев и Зелените вероятно може много лесно да бъде обяснен, ако към думите му прибавим и едни арабски интереси към Пампорово, които все още се държат в тайна, но съвсем скоро ще станат публични. Както вече стана ясно, родните ПНО-та, които се свързват с псевдоекологични дейности, имат доказани връзки с проислямистки фондации, които са ги финансирали щедро с поне милион долара за последните десет години.

След споменаването на тази значима „подробност“ вече не е чудно, че близкоизточното влияние вече използва родните еколози не само за да прокара идеите на Сорос за ислямизацията на Европа, но и с цел разчистване на терена за икономически интереси в туризма. Все пак, за Зелените нищо не е по-зелено от арабските петродолари.

Конкретният случай с Пампорово, както и тези с тунела в Кресна, ски зоната в Пирин и още много други ясно показват, че псевдоеколозите на Белев, Ковачев и сие имат всякакви други, но не и природозащитни интереси.

Тези финансови интереси, за които Зелените лобират, обаче, са само върха на една добре структурирана пирамида, в която, ако се разровим, ще видим действия срещу интересите на страната и националната сигурност. Специалните служби и нас, както и ДАНС, би трябвало да се самосезират да също да се заровят в „зелените“ действия и интереси, докато наглостта им не е достигнала заплашителни размери.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Псевдоеколозите от Зелените: Сечете колкото си искате в Родопите, нас не ни интересува!”

  1. Галя

    окт. 31. 2016

    Факт е. Зелените не се вълнуват от неща, за които не им се плаща. Пищят яко ако се отсече едно дърво на Банско било то и при санитарна сеч, а за това че бракониерите изсякоха и изнесоха горите ни и дума не обелват. Съгласете се, че 5 дървета в Пирин не изчерпват горите на България, че да правят протести и да обикалят медиите, а цели декари унищожени гори да остават незабелязани от тях. Смешници.

  2. Янина

    окт. 31. 2016

    Не само за Родопите, на тия не им пука за нито една гора в България. Превърнали са природата в инструмент за правене на пари.

Добавете коментар