Синоптикът Петър Янков разкри каква ще бъде зимата

Циганското лято тепърва предстои
0

Циганското лято тепърва предстои

Синоптикът Петър Янков направи доста обнадеждаваща прогноза за предстоящия зимен сезон.

Според прогнозата на Петър Янков времето в края на месеца ще се затопли значително и температурите в преобладаващата част от страната ще са в интервал от 17 до 22 градуса.
И тази година циганското лято няма да ни подмине. То ще започне в края на месеца, по-точно след 28 октомври и ще продължи през първите дни от месец ноември.

Времето в този период ще е слънчево и тихо, без валежи.
Петър Янков посочва, че тази година циганското лято ще закъснее малко и допълва, че обикновено то започва от Димитровден – 26 октомври. Тази година обаче Димитровден се очертава доста студен и дъждовен.

Циганското лято тепърва предстои
Циганското лято тепърва предстои

Както вече казахме, преваляванията ще започнат да спират след 28 октомври. Топлото и слънчево време ще продължи до 5-6 ноември, прогнозира Петър Янков.
До края на настоящата седмица времето ще остане студено заради сблъсъка на два циклона, идващи от Гърция и Русия.
Очакванията са и за доста обилни превалявания – между 40 и 50 литра/кв.м. в различните райони на страната.

Най-голямо количество дъжд ще падне в югозападната част на страната. Заради двата циклона температурите ще се задържат средно с около пет градуса по-ниски от обичайните за това време от годината.
Макар, че в края на седмицата ще ни зарадват и слънчеви лъчи, то ще е за кратко. Още в неделя дъждовете отново ще напомнят за себе си.

Петър Янков даде отговор и на въпроса, който интересува мнозина – каква се очертава да е предстоящата зима.
Той посочи, че тази година според прогнозата зимата ще е доста топла и суха.
Времето ще се задържи меко. През декември и януари ще падне сняг, но малко. Поради тази причина се очаква и спад в нивата на язовирите.

В заключение синоптикът посочи, че зимата ще е топла и допълни, че такава зима не е имало у нас от 1995 година, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.