Синоптиците с изненадваща вест за циганското лято Преглеждания: 2499

0
5/5 - (1 vote)

Тепърва ще се радваме на циганско лято

Синоптиците съобщиха изненадваща новина за циганското лято.

При все мрачните прогнози, които гласяха, че тази година снегът ще ни затисне още от началото на ноември, сега синоптиците обърнаха палачинката и ни зарадваха, че циганското лято е назад.

Преобладаващата част от прогнозите на синоптиците към днешна дата вещаят затопляне в край на настоящия месец и началото на идния.
При все, че към момента времето ни поднася смразяващи температури в комбинация с обилни валежи, само след няколко дни отново ще ни зарадва с повече слънчеви часове и покачване на дневните температури.

синоптиците
Тепърва ще се радваме на циганско лято

Синоптиците са категорични, че предходните мрачни очаквания за валежи от сняг в началото на ноември, са неоснователни.
Истинското циганско лято ще бъде през ноември. Новината бе потвърдена и от топ климатолога доц. Георги Рачев в предаването „Здравей, България” по Нова тв.

От две седмици насам метеорологичната обстановка над страната се обуславя от антициклона „Петър”, поясни доц. Рачев.
Именно поради тази причина в няколко поредни дни в западната част на страната бяха подложени на доста по-ниски температури в сравнение с източните райони.

Другата добра новина, която синоптиците съобщиха е, че през идния уикенд не се очакват валежи. Температурите ще започнат да пълзят нагоре и на 22 октомври ще достигнат до 18 градуса.

Водещите не пропуснаха да попитат доц. Георги Рачев дали е време шофьорите да сменят летните гуми със зимни.
Той посочи категорично, че щом температурите паднат под 10 градуса, при всички случаи е добре гумите на моторните превозни средства да бъдат сменени.
В заключение той поясни, че в София среднонощните температури отдавна са паднали под 12 градуса, пише vesti.bg.

Както всяка есен, така и тази година ниските температури ни стряскат в началото на сезона, след което времето се смилява над нас и температурите отново тръгват нагоре.
Синоптиците обаче не уточняват докога ще продължи циганското лято.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.