Кралица Елизабет се втрещи! Ето какво я остави без думи

Кралица Елизабет се втрещи! Ето какво я остави без думи
5 (100%) 1 vote

Картина втрещи кралица Елизабет, останала без думи

Кралица Елизабет остана без думи по време на ежедневен прием. Владетелката на Англия едва успяла да върже и две изречения, виждайки свой портрет, който претендира за автентичност.

Нейно величество е изобразена в цял ръст, с тиара, рокля и кралското наметало. Принципно, портретът не би изглеждал по-различно от други нейни портрети, ако художникът му не претендираше, че е изобразил кралицата най-достоверно от всичките й портретисти.

Картината изобразява възрастна жена с увиснали бузи на булдог, присвити очи и стиснати устни.

Кралицата носи още и ордена на жартиера, а лицето й е буквално лилаво. Нейно величество прие картината в официалната си приемна, в Бъкингамския дворец, но изглеждаше видимо онемяла от портрета.

Докато художника Хенри Уорд вдъхновяваше уверено колко е приятна и завладяваща картината на кралицата, тя действително стисна устни, но по всичко личи, че не бе от възхищение . Придворни споделят, че суетната дама се сдържала да не избухне по време на представянето, но спестила на художника мнението си за неговите творби. За щастие, не се стигнало до някакви съществени сблъсъци, но след като официалната част свършила, Елизабет не могла да скрие изумлението си.

Кралицата не за първи път става обект на творческите пориви на художници и карикатуристи, и обикновено гледа с равнодушие на цялото това внимание. Досега обаче единици са художниците, заслужили наистина нейната признателност и възхищение от труда им.

Един от тях е портретистът Рупърт Александър, чийто портрет е изложен в залата на една от кралските асоциации. А другият е на Рикардо Маракон, поръчан от кралската фамилия.

Кралица Елизабет изумена заради картина, остана без думи

Кралица Елизабет изумена заради картина, остана без думи

Нейно величество е доста критична и към снимките, които й правят. Неотдавна топ фотографката Алис Джаксън направи портрети на кралицата, които обаче не срещнаха нейната подкрепа. Самата Алис заяви, че кралица Елизабет е имала доста изисквания по време на снимките и някои от тях никак не са й се понравили. Въпреки това тя е приела да я снимат и да позира, съобразявайки се с исканията на фотографката.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар