Сергей Лавров се подигра на САЩ: Поласкани сме, че ни имате за толкова могъщи!

Сергей Лавров се подиграва със САЩ заради обвиненията за изборите
0

Сергей Лавров се подиграва със САЩ след обвиненията към Русия

Сергей Лавров не пропусна да се подиграе на САЩ след обвиненията, че Русия манипулира изборите там. Коментарът му бе достатъчен, за да покаже на самообявилите се световни лидери от другия край на океана, че сами вдигат рейтинга на страната с коментари като този.

Докато от Вашингтон отправиха обвинения за хакерски атаки, коментари, че руските политици влияят и манипулират изборите в САЩ чрез Доналд Тръмп, а освен това твърдят, че вотът е едва ли не решен и манипулиран, в Москва гледат на всичко с други очи.

„Поласкани сме и очаровани, че ни смятате за толкова могъщи“, гласеше посланието на Сергей Лавров. С изказването си, първия дипломат на Русия ясно даде да се разбере, че САЩ са толкова несигурни за собствената си сила, че фактически признават Русия за лидер.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че руснаците се чувстват поласкани, че американските официални лица смятат, че Москва е толкова влиятелна, че чак може да си позволи да се намесва в изборите в САЩ, но добавя, че тези обвинения са безсмислени и не са подкрепени с факти.

„Разбира се, че ни ласкае подобен род внимание, което получава една регионална сила, както ни нарече президента на САЩ Барак Обама наскоро. Сега всички в САЩ казват, че Русия е тази, която води американските президентски избори“, заяви Лавров в предаването на Кристиан Аманпур за“ Си Ен Ен“.

Руският външен министър ясно заяви, че в подкрепа на такива обвинения „няма нито един факт и нито едно доказателство“.

„Русия винаги е била и ще остане ангажирана страна в принципите на борбата срещу кибер тероризма и хакерите“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руската информационна агенция „ТАСС“.

Сергей Лавров се подиграва със САЩ заради обвиненията за изборите
Сергей Лавров се подиграва със САЩ заради обвиненията за изборите

Американските разузнавателни агенции от своя страна пък са уверени, че руски хакери, зад които стои руското правителство се крият зад хакерските атаки на Белия дом, на американските висши служители, както и на сървърите на Демократическата партия, като действията целят срив на доверието в президентската кампания на Хилари Клинтън.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.