Зелените превземат страната чрез Натура 2000, МОСВ им пази гърба (Вижте скандалната схема)

Гласувайте за статията

Съвсем неочаквано, Зелените ще получат още един сериозен коз в ръцете си, даден им директно от държавата.

Според промени в Закона за биологичното разнообразие, публикувани за обществено обсъждане, обществените организации, сред които попадат и тези на Зелените, ще могат да правят предложения за увеличаването на площта на защитените зони в България.

С тези промени МОСВ директно отваря вратичка за екоорганизациите на коалиция „За да остане природа в България“, през която да могат да си осигурят неограничено разширяване на територията на „Натура 2000“, пише „Труд“.

Това ще стане по елементарен начин – коригира се член 16 от Закона за биологичното разнообразие, добавяйки се към него и алинея 7, която указва, че предложения за увеличаване и намаляване на площта на защитените зони “могат да правят държавни и общински органи, научни и обществени организации”, сиреч – организациите на Зелените.

Сега нашата страна е първенец в Европа по площ на териториите, включени в „Натура 2000“, като техният размер е над 30%от общата площ на България. Тези области са обречени да пустея, защото заради природозащитните интереси, на тях е невъзможно да се развива човешка дейност и инвестиционни интереси.

Зелените виждат в Натура 2000 златна мина

Зелените виждат в Натура 2000 златна мина

Така единствените, които печелят от това, са оказват организациите на Зелените от кръга “За да остане природа в България”. И досега, както се очертава и за в бъдеще, основният им доход идва от създаване на планове за управление на природни и национални паркове.

Тъй като вече не останаха подобни паркове, без създадени и въведени в експлоатация планове, сега Зелените са насочили интересите си към защитените зони, в които се развиват европрограми по екология, подплатени с щедро финансиране. Така се получава простата сметка, че колкото повече защитени зони предложат и създадат Зелените, толкова повече пари ще получат от тяхното управление.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

4 коментара to “Зелените превземат страната чрез Натура 2000, МОСВ им пази гърба (Вижте скандалната схема)”

 1. МИлена

  окт. 10. 2016

  Нали все са загрижени за общото благо и неравнопоставеността, а сега се оказва, че самите те са в ролята на облагодетелствани и дори мамещи

 2. Галя

  окт. 11. 2016

  Много хитро са опаковали идеите си да крадат земи уж под предтекст, че те ще стават защитени територии. След като заграбят каквото могат ще започнат лека полека да ги разпродават на чужденците, които им наливат пари в момента. Мога даже да се хвана на бас, че Тома Белев лично ще застане пред медиите да обяснява как няма да има нужда толкова много защитени територии да имаме и как нищо не налага това да се случи. Точно обратното на всичко, което в момента казва.

 3. Иван

  окт. 11. 2016

  Не се спряха тези зеленюшки, само пари им в главата. Още еврофондове се готвят да точат, те са много апетитни, че преместиш една шумка и потичат пари.

 4. Оля

  окт. 12. 2016

  Поредното безумие в нашата мила татковина. Псевдо еколози и държавата рекетират бизнеса.

Добавете коментар