Разкриха защо принц Джордж носи само къси панталони

Разкриха защо принц Джордж носи само къси панталони
5 (100%) 1 vote

Принц Джордж носи само къси панталони, заради традициите

Принц Джордж е кралски любимец на цяла Англия, заради което често е обект на внимание. В същото време обаче облеклото му е обект на коментари и слухове в социалните мрежи.

Ако не сте забелязали досега, малкият принц Джордж винаги и на всички снимки е облечен в къси панталони, дори и когато времето е студено.

Причината за това не е по желание на родителите му, а заради британската традиция, която налага членовете на по-високите социални класи, аристокрацията и кралското семейство, да обличат своите синове в къси панталони до определена възраст.

По закон, кралската двойка пък е задължена буквално принудително да облича децата с къси панталонки. И нямат право публично да се появяват в друг вид.

По подобна причина и малката принцеса Шарлот няма проблем да носи къси панталонки или панталони изобщо. И докато кралица Елизабет толерира, макар и до някъде фактът, че принцеса Кейт не ходи само с поли по обществените си изяви, съвсем не е склонна да допусне, подобно отношение и за правнучката си. Или поне докато не стане достатъчно голяма.

Според вековната кралска традиция, дългите панталони са подходящо облекло за по-големите момчета и за мъжете. И въпреки че времената са се променили, дългите панталони облечени от малко момче се считат за признак на провинциалност и маниер на средната класа.

Ето защо принц Джордж не носи панталони

Ето защо принц Джордж не носи панталони

За кралското семейство е важно да поддържа тази традиция, която датира още от 16-ти век. Затова и малкият Джордж ще трябва да носи къси панталони до осмата си година. Точно по същата причина, принцеса Шарлот няма право да носи друго, освен роклички пак до тази възраст. И именно това бе причината и двамата да бъдат кръстени в традиционна кралска роба, носена от времето на кралица Виктория. А избора на имената им да бъде одобрен от кралицата.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар