Синоптиците от БАН направиха изключително мрачна прогноза Преглеждания: 4235

Атмосферното налягане ще се запази близко до средното за месец октомври
0
5/5 - (1 vote)

Атмосферното налягане ще се запази близко до средното за месец октомври

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките направиха изключително мрачна прогноза за днешния ден.

Според прогнозата на синоптиците през днешния ден облачността ще е променлива като очакванията са тя да бъде по-значителна в западната част на страната. Там на места се очакват и превалявания от дъжд.

Над източните райони в сутрешните часове ще се стели и мъгла. На места ще има ниска облачност.
При все, че се очаква слабо понижение на температурите, те все още ще се задържат сравнително високи. Максималните температури ще достигнат стойности между 22 и 27 градуса.

Атмосферното налягане ще се запази близко до средното за месец октомври и не се очакват съществени промени през днешния ден.

синоптиците
Атмосферното налягане ще се запази близко до средното за месец октомври

Променлива ще е облачността над Черноморието. Очакванията са да намалява до слънчево време.
В сутрешните часове обаче ще има ниска облачност или мъгла.
В преди обедните часове вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е до умерен. Към вечерта обаче той вече ще се ориентира от запад-северозапад.
Температурите през деня ще се движат в интервал между 22 и 25 градуса.

През утрешния ден, както и в сряда с умерен, временно силен вятър от северозапад ще започне нахлуването на студен въздух, предупреждават синоптиците.
Температурите ще се понижат значително и очакваните максимални стойности в сряда над по-голямата част от страната ще достигат едва до 11-16 градуса.

Привечер във вторник и през нощта срещу сряда ще превали като се очаква да паднат сериозни количества дъжд.
В четвъртък ще се задържи хладно, но вятърът ще започне да отслабва. Хубавата новина от синоптиците е, че облачността ще намалява, а валежите ще започнат да спират.

От прогнозата на синоптиците става ясно, че есента настъпва все по-осезаемо. Макар на мнозина да им се иска лятото да не си отива, то все пак отстъпва позициите си.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.