Ангелинка на Косьо Самоковеца прибира половин милион от държавата!

Гласувайте за статията

Ангелинка на Косьо Самоковеца осъди държавата в Страсбург

Ангелинка на Косьо Самоковеца ще прибере близо половин милион лева

Ангелинка на Косьо Самоковеца успя да осъди държавата в Страсбург. Вдовицата на мафиота и останалите му наследници ще вземат близо половин милион лева от България след осъдителното дело. Това ще се случи точно около деня, в който се навършват 13 години от разстрела на Димитров в Амстердам.

Ангелинка на Косьо Самоковеца осъди държавата

Ангелинка на Косьо Самоковеца осъди държавата

Решението на Европейския съд по правата на човека дойде още на 21 юли. По казуса „Димитрови срещу България“, по който ищци са Ангелина Димитрова и синът й Константин Димитров, бе присъдено държавата да се изръси с близо милион лева заради нередовна конфискация на имуществото на Самоковеца. Точната сума е 429 310, както и всякакви данъци по тази сума и отделно още 500 евро за такси.

Това стана, след като през март 2015 г. Ангелина и Косьо-младши спечелиха дело за нарушено право на собственост в Страсбург, но тогава им беше присъдено обезщетение само за неимуществени вреди и разноски от 15 150 евро за такси. Съдът даде срок на държавата и вдовицата на Самоковеца да се споразумеят за компенсацията за имуществените вреди, които са причинени с конфискацията на имоти на семейството по реда на отменения вече закон за собствеността на гражданите.

Такава не е била постигната и се стигна до осъдителното решение това лято. В него е посочено, че то влиза в сила след три месеца, предават от bgdnes.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар