Продават хотел на Илия Павлов заради фалита на КТБ

Продават хотел на Илия Павлов заради фалита на КТБ
5 (100%) 1 vote

Един от емблематичните хотели на Илия Павлов е обявен за продан

Култов хотел на Илия Павлов се продава заради фалита на КТБ

Един от емблематичните хотели на покойния Илия Павлов и неговата фирма Мултигруп беше обявен за продан заради фалита на КТБ. Става въпрос за известния Интерхотел във Велико Търново, който е и с най-висока стойност сред имотите, заложени във фалиралата банка.

Продават хотел на Илия Павлов

Продават хотел на Илия Павлов

Комплексът е обявен за продажба от ЧСИ и през 2014 година, но тогава продажбата бе отменена от собственика Георги Георгиев. Цената, от която трябваше да започне наддаването за сградите с над 1000 кв.м разгърната площ и земята под тях, бе 7.5 млн. лв. От изпълнителното дело стана ясно, че хотелът има ипотечен кредит от Корпоративна търговска банка (КТБ) в размер на 19.5 млн. лв., но не това задължение бе повод за задвижената продажба.

Собственикът Георги Георгиев тогава заяви, че хотелът не се продава, защото работи добре и прави печалба. „Интерхотел Велико Търново“ е част от „Интерхотели“, в която основен акционер е „Генимекс ойл“ с над 98% от капитала. Компанията придоби хотела от „Балкантурист елит“ за 4 млн. евро през 2006 г. и изтегли близо 10 млн. евро за обновлението му от КТБ, предават от Агенция ПИК.

В последните години обаче мястото запада, а туристите и гостите на града предпочитат другите, новооткрити хотели. Интерхотелът вече не е и толкова популярно място за бизнес срещи, колкото беше някога.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар