Германия отново гори (Война по улиците между немци и мигранти)

Германия отново гори (Война по улиците между немци и мигранти)
3.5 (70%) 2 votes

Германия отново е в пламъците на войната, граждани се бият с мигранти

Германия е на ръба на криза, на фона, на която Хитлер и концентрационните лагери са на път да изглеждат направо безобидни. Жестоки сблъсъци и тежки улични войни се водят по страната.

Стотици мъже и жени с изключително изявена дясна ориентация и 20 мигранти се сблъскали късно снощи на централния площад в градчето Бауцен, в източната част на Германия.

Десничарите са подгонили мигрантите и са ги атакували в централната част на града, като ги подгони до хостелите, в които се помещавали. Малко по-късно сбиването там е преустановено от полицията.

По-рано същата вечер, 32-годишен жител на града е бил ударен с бутилка, в близост до мястото на по-късния сблъсък, предава Би Би Си. Местните жители още снощи обвиниха мигрантите, че са окупирали площада пред най-големия търговски център в града и са предизвиквали проблеми.

Напрежението между местното население и пришълците расте от месеци. След инцидентите в Кьолн и най-вече в Мюнхен миналия месец, ставаме свидетели на изключително критично положение.

Свидетели твърдят, че сбиването е провокирано от имигрантите, които първи предизвикали сблъсъците. Стигнало се бой и агресия, а след полицейското искане да си тръгнат от площада, те започнали да хвърлят бутилки и клони по властите. Когато изглеждало, че мигрантите ще си тръгнат, върху тях се нахвърлили най-многобройната група екстремисти десничари (част от германските медии ги наричат неонацисти), които междувременно се организирали, за да ги прогонят от мястото, където били.

Както стана ясно, сблъсъкът е продължил близо до хостел, където мигрантите се укриват. Там полицията вече успяла да раздели кавгаджиите и да сложи край на драмата помежду им.

Масови сблъсъци между граждани и мигранти в Германия

Масови сблъсъци между граждани и мигранти в Германия

Това не са първите, нито последните случаи на подобни сблъсъци, а най-страшното е, че зачестяват. И властите основателно се опасяват от нови кръвопролития, които вече се определят като войни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар