Загадки! Тези 7 църкви крият неразбулени тайни Преглеждания: 6993

Тези църкви крият най-големите загадки
0
Оценете този post

Те са истински загадки и в тях няма нищо обикновено

Дори ако нямате навика да ходите на църква всяка седмица, тези огромни сгради със сигурност си заслужават да ги посетите. Някои са футуристични, някои изсечени в камъка, а някои дори са под земята. И крият загадки.

Вижте седемте най-загадъчни църкви по целия свят.

1.Hallgrímskirkja, Рейкявик, Исландия

Най-голямата църква на Исландия се намира в столицата Рейкявик. Hallgrímskirkja е също така и една от най-големите забележителности в този град, а нейната кула се вижда от почти всяка част на града. Бонусът е, че посетителите могат с асансьор да се изкачат на върха и да се насладят на грандиозна гледка. Църквата е проектирана от покойния Гидион Самуел през 1937 г., а строителството й започва през 1945-та, като е завършена през 1986-та година. Вярва се, че създателят й е сънувал Иисус, който сам му казал, къде да я построи.

2. Капелата Saint-Michel d’Aiguilhe, Оверн, Франция

Този параклис е построен през 10-ти век, на върха на 85-метрова вулканична скала. До него може да се стигне с изкачване на 268 стъпала, които са увити около скалите. Смята се, че е обитаван от духове.

3. Църквата Свети Георги (Bete Giyorgis или Бет Георгис) Лалибела, Етиопия

Това е една от 11-те монолитни църкви, издълбани в камък в Лалибела, в Етиопия. Построена е от варовик и е датирана в края на 12-ти или началото на 13 век. Големият кръст е майсторски гравиран от едно парче камък, с което се формира основата на църквата, а вътре е изградена със стени в скалите. Има прозорци и врати, както и добра мрежа от пунктове, които свързват с други църкви. Има и тайни подземни тунели, които никой не знае къде точно излизат.

Тези църкви крият най-големите загадки
Тези църкви крият най-големите загадки

4. Катедралата Las Lajas, на границата между Еквадор и Колумбия

Тази красива църква е построена 45 метра над реката Гуатара и нейната белота е в отличен контраст със зеленина, скалите и водопадите, които я заобикалят. Вярва се, че това място е чудотворно.

5

5. Църквата Panagia Paraportiani, Миконос, Гърци
Това определено е най-сниманата от всички 365 църкви на остров Миконос. Църквата е възникнала още по времето на византийското царство, а от главния вход може да се насладите на прекрасна гледка към Средиземно море. Нищо чудно, че тук се намират едни от най-чудотворните икони.

6

6. Сръбската православна църква „Свети Илия“ в Кубер Пади, Австралия

Църквата е разположена под земята, в минните шахти, както и останалата част от целия квартал. За разлика от температурата навън, която преминава 50 градуса по Целзий, в това подземно селище тя достига приятните 20. В рамките на църквата има и църковно училище, както и община. А да достигнете до там е истински лабиринт от загадки и предизвикателства.

7-

7. Катедралата на Исус Христос или Кристалната катедрала, Калифорния

Тя е построена през 1981 г. и в нея могат да се настанят 2700 души. Направена е така, че може да издържи на земетресение от 8 по скалата на Рихтер. В нея се намира и един от 5-те най-големи органи на света.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.