Къде се дяна Хищната хиена Петра?

Къде се дяна Хищната хиена Петра?
3.33 (66.67%) 3 votes
Ветеранката на попфолка Петра върти своя кръчма в Кипър

Петя Атанасова, наложила се в попфолка от 1998 до 2003 г. с псевдонима Петра, е родена на 8 октомври 1963 г. в Хасково, в семейството на гръцки емигранти – пише „Жълт труд“. Завършва руска филология в Санкт Петербург, където пее с руски музиканти. След дипломирането си става учителка в Хасково. Там създава музикална група, с която работи в ресторант. После пее в тракийския ансамбъл на Хасково под ръководството на проф. Константин Шопов – отбелязва изданието.

Петра развива музикална кариера за фирма „Пайнер“ в периода от 1998 до 2002 г., а през 2003 г. се прехвърля в друга музикална компания – „Съни мюзик“. Почитателите на чалгата запомниха повецата с хитовете „Хищна хиена“, „Котаците и маците“, „Дай една ракия“, „Жената паяк“…
Любопитно е да се отбележи, че песента „Котаците и маците“ е по текст на Гео Милев, а текстът към парчето с македонско звучене „Обич“ пък е написан от Дора Габе.

Петра заряза музикалната си кариера и се отдаде на ресторантьорството

Петра заряза музикалната си кариера и се отдаде на ресторантьорството

Петра се омъжва са писателя и критик Стефан Цирков, от когото има 2 дъщери, но по-късно се разделят. След напускане на музикалния бизнес открива български ресторант в Кипър, където се установява да живее. Оттогава певицата не е напомняла за себе си, а вероятно и възрастта си казва думата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар