Кметът на Банско Георги Икономов пак пропищя от Зелените! (Вижте поредната им лъжа)

Кметът на Банско Георги Икономов пак пропищя от Зелените! (Вижте поредната им лъжа)
5 (100%) 1 vote

За Зелените Банско явно е фикс идея и са си навили на пръста да моделират града по свой модел, а по пътя към целта си служат с не една и две лъжи.

След шумните скандали около втория лифт и разширяването на ски пистите, сега Зелените се проявяват и като разбирачи не само от природа, но и от градоустройство. Кметът на община Банско Георги Икономов даде гласност на поредната инициатива, подета от псевдоеколозите. Коалицията „За да остане природа в България“ е излязла с позиция, че на територията на зимния курорт се планира строежът на още цели осем квартала, които да поберат легова база от 40 000 легла.

Тази информация, която въобще не кореспондира с истината, е поредната лъжа на Зелените относно родния топ курорт за зимен туризъм, чието развитие те спират вече години наред, от което общината, жителите, туристите и държавата търпят огромни загуби. Спекулациите относно унищожаването на Пирин не секнаха, но скоро можем да говорил с факти за унищожаването на Банско.

 „Няма да се строи никъде. Става въпрос за частни парцели, които са вече урбанизирани територии на базата на отделни планове. В момента там ще правим регулация, което е абсолютно нормално. Не може хората да се движат по черни пътища“, обясни Икономов.

Кметът Георги Икономов

Кметът Георги Икономов

Кметът е дал изрични указания да се следи изкъсо дали се спазват границите на имотите с цел предотвратяване на строителство в нови, незастроени досега територии. „Тези, които пуснаха информацията за застрояването, явно не са прочели нищо и не разбират от нищо“, заяви той.

Общинската администрация отговори на атаката на Зелените с контраатака, имаща за цел да разясни така възникналата ситуация. „Голяма част от направените строежи в курорта не са отразени в действащия кадастър и в регистрите. Ако не се заснемат, това ще доведе до грешки и подвеждане в следващите проекти. Старият план от 1990 г. не отговаря на настъпилите през годините строежи в Банско“, е логичното обяснение на общинските власти, което обаче не се приема за чиста монета от псевдоеколозите, пише trud.bg.

Местните от планинския град са убедени, че отново са жертви на поредната кампания на Зелените, целяща да срине имиджа на Банско като една от топ дестинациите в Европа за ски туризъм, като каквато се наложи през последните години.

Зелените отново се целят в Банско

Зелените отново се целят в Банско

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

7 коментара to “Кметът на Банско Георги Икономов пак пропищя от Зелените! (Вижте поредната им лъжа)”

 1. Василев

  сеп. 07. 2016

  Тоя кмет не знам как си върши работата..голям натиск има върху него от всички в държавата

 2. Янко

  сеп. 07. 2016

  Зелените са мошеници и притискат всеки и всички за пари. Иначе не надават глас там, където бракониери унищожават България!

 3. Стоян

  сеп. 07. 2016

  Зелените отново, както и в случая със строежа на магистрала Струма, изпълняват платени поръчки. Кметът на най-хубавия зимен курорт у нас поне ясно обясни за какво става дума и разсея лъжите им.

 4. Marko

  сеп. 07. 2016

  Добре, де, не е ли редно прокуратурата и/или полицията да се намеси като има такива проблеми и то кмет на най-големия ни зимен курорт? Тия зелени се самозабравиха.

 5. Мартин

  сеп. 07. 2016

  Зелените са известни рекетьори, които изпълняват поръчки!

 6. Рупчин

  сеп. 08. 2016

  За съжаление това е основен приом във войната на Зелените срещу Банско и зимния туризъм в България. Хвърлят бомбата с лъжите в медйното пространство. Истината е, че няма да има строителство на нови хотелски и ваканционни комплекси. Предвижда се основно изграждане на обслужващи обекти, паркове, градини, детски, спортни площадки. Не се предвижда изграждане на втора кабинкова линия, както и нова инфраструктура свързана със ски-зони Банско.

 7. Grigoria

  сеп. 09. 2016

  Ами дойде зимният сезон и се почнаха на ново глупостите и манипулациите на Зелените. Всичко е ако мине номерът и ако им се върже някой, който не знае и не е в час. Сега тепърва мога да прогнозирам, че ще почнат да обявяват протести за какво ли още не. Няма да забравя онзи измислен протест пред Министерски съвет в началото на тази година, където се бяха появили точно 5 човека да викат и те не знаят за какво. А охраната бяха 10 души полиция. Ей това си беше чисто разхищение на народни пари. Да охраняваш слабоумни рекетьори.

Добавете коментар