Топ храни полезни за здравето (Вижте кои са жизненоважни)

0

Осем храни са жизненоважни за здравето, ако ги консумираме ще забравим болежките

Съществуват осем различни храни, които снабдяват организма с най-необходимите вещества. Френски специалисти по здравословно хранене ни представят тези продукти.

Спанакът чисти всички шлаки и токсини в тялото. Фолиевата киселина в него е в голямо количество. В състава му влиза колекция от витамини В, които укрепват нервната система. Спанакът съдържа и витамин Е. Който е много полезен за подмладяване на клетките. Известно е противосклеротичното му въздействие и благотворното влияние на кръвотворната система.

Като алтернатива на спанака може да използвате зеле. Задължително всеки ден е необходим прием на чаша зеле или спанак. Независимо как е приготвен. Дали зеле на салата с моркови или спанак на пюре.

Киселото мляко е незаменим хранителен продукт заради високото съдържание на живи бифидокултури. И освен тях внася в организма калций, калий и витамини от група В. Препоръчва се по чаша кисело мляко дневно. В добавка по желание с мед и орехови ядки.

Морковите също са полезни заради високото съдържание на витамин А. Задължително всеки ден трябва да се ядат поне по два, три сурови моркова или приготвени на фреш.домати

Тиквата е сред най-полезните храни заради съдържанието на незаменимите  аминокиселини и витамини. На първо място заради витамин  Е, който стимулира производството на хормони от половите жлези.

Боровинките са пълни с антиоксиданти. Според последните проучвания те се справят с възрастовите промени на паметта. Препоръката на специалистите е дневно по една чаша от малките плодове. Които могат да се заменят с черно грозде, стафиди или сини сливи.

Бобът, особено черния и червения активира мозъчната дейност. Приемате ли боб един път в седмицата много рядко ще боледувате.

Доматите подсигуряват на тялото минерали. Освен това съдържат много полезни вещества като ликопен. Който е силен антиоксидант. А съдържанието на серотонин действа като антидепресант, научаваме от retro.bg.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.