HAARP отвори врати: Какво се крие зад програмата?

Гласувайте за статията

HAARP най-накрая отвори врати — какво се крие зад проекта?

HAARP или „High Frequency Active Auroral Research Program“, отвори врати. Центърът е разположен в центъра на дивата природа на Аляска, но поради една или друга причина, тази изследователска станция е любима тема на теоретиците на конспирации — които често я обвиняват, че е оръжие, което контролира времето, предизвиква бури и земетресения, и дори, че е „устройство за контрол на ума“.

Новият екип в „HAARP“ — хората от университета Феърбанкс от Аляска — не са много доволни от тези твърдения. Поради това, тази събота те ще отворят вратите на станцията и канят хората да посетят устройството безплатно. Посещението включва пълна обиколка из комплекса, посещение на мобилния планетариум, изложба на замразени продукти, научни разговори, дори и барбекю.

„Надяваме се, че хората ще могат да видят науката във всичко това“, каза говорителят на Университета на Аляска за Alaska Dispatch News и добави: „Надяваме се да им покажем, че комплексът не е в състояние да упражнява контрол на ума, нито да извършва контрол над метеорологичните условия, или за нещо друго, за което сме обвинени“.

HAARP е финансирана от ВВС и ВМС на САЩ, въпреки че от 2013 г. е под контрола на Геофизичния институт към университета на Аляска.

Основната работа на този комплекс е да изследва йоносферата в горните слоеве на земната атмосфера. С оглед на това, че тази част от атмосферата играе важна роля в трансмисията на радиосигнали и геофизични процеси, има много научни, граждански, но и военни правила в района.

Вероятно поради връзката си с армията, този комплекс често е свързван с теориите на конспирацията. Това са някои от най-популярните:

• Уго Чавес, бивш президент на Венецуела, твърдял, че ХААРП е предизвикал земетресението в Хаити.

• Борецът и политически коментатор Джеси Вентура твърди, че ХААРП бомбардира хора по целия свят с радио вълни, които могат да контролират ума. • руски военен вестник писа, че ХААРП може да преобърне магнитните полюси на Земята.

• Космическата совалка Колумбия е била свален през 2003 като „упражнения за разстрел“ за проекта ХААРП.

HAARP отваря врати

HAARP отваря врати

• ХААРП е измислен от нацистка Германия.

Ако и вие не сте сигурни в истинността на тези твърдения, можете спокойно да заминете в събота за Аляска, на бургер и лекция с учените на ХААРП.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар