Смърт ли? Няма такова нещо (Вижте какво твърди Робърт Ланц)

Гласувайте за статията

Смърт няма, умира само тялото, съзнанието е безсмъртно

Смърт в такъв вид, в който я разбират хората няма. Според американския учен Робърт Ланц тя не съществува.

Смъртта е илюзия

Смъртта е илюзия

Такава концепция поддържа в новата си книга ученият по регенеративна медицина. В изданието на труда на учения е развита неговата теория. Според която физическата смърт е илюзия, оформена в мозъка на хората. Всеки човек се отъждествява със собственото си тяло. И когато то умре според традиционните разбирания умира и самия индивид.

Но Ланц твърди, че съзнанието остава. То има способността да живее извън време и пространство. Ученият развива теорията, че съзнанието може да се намира на всяко едно място. Това от своя страна води до умозаключението, че може да живее и извън човешкото тяло.

Неговата теория се доближава до тази на квантовата механика. Според това всяка една частичка може да е на всяко едно произволно място. А всяко събитие може да го има в безброй различни варианти. Предположението на учения се основава на вярата му, че съществуват много вселени.

И от тук и твърдението му. Умре ли даден човек той продължава да съществува с живото си съзнание. Но в някоя друга вселена.

Новаторските идеи на Робърт Ланц набират голяма популярност. Особено в социалните мрежи хората го цитират и смятат, че е откривател на ключ към „Теорията на всичко“, научаваме от pik.bg.

Но не само обикновените потребители са фенове на неговата теория за безсмъртието. Много учени подкрепят Ланц и са единодушни с него. Те смятат също, че душата е вечна. Човешкият мозък представлява един вид квантов компютър. Когато е жив предава информация, а после  настъпва физическата му смърт.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар