Цвети Стоянова вече се изправя, опитва се да ходи и да говори

Гласувайте за статията

Цвети Стоянова се изправя, макар и с усилия

Цвети Стоянова се подобрява с всеки изминал ден

Цвети Стоянова се подобрява все повече с всеки изминал ден. Състоянието на гимнастичката, която опита да се самоубие, като скочи от шестия етаж, вече е стабилно и макар и с усилия, тя се изправя, опитва се дори да пристъпва и да говори.

Цвети Стоянова се възстановява

Цвети Стоянова се възстановява

Лекуващият я екип от медици не крие радостта си от подобрението у хубавицата, която в първите дни след скока беше между живота и смъртта. 21-годишното момиче прекара повече от месец в централната реанимация на болницата, където състоянието й беше стабилизирано след тежки съчетани травми след падане от високо на 14 юни. Веднага след инцидента се наложи да бъде оперирана и далакът й да бъде изваден заради тежък кръвоизлив.

В началото състоянието на шампионката беше изключително тежко. Толкова нестабилно, че лекарите не се ангажираха с прогнози, въпреки че за Цвети се грижеха най-добрите спешни лекари – реаниматори, хирурзи, невролоз, национални и републикански консултанти на България. Имаше опасения, че тежките травми може да доведат до парализи. Наложи се операция на гръбнака.

С усилията на медицинския екип силният организъм на иначе крехката на вид гимнастичка успя да преодолее най-критичните моменти. В началото на август Цветелина беше преместена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и рехабилитацията й. Засега състоянието й е значително подобрено, но терапията ще продължи още дълго, тъй като възстановяването изисква системни усилия за дълъг период от време. Освен чисто медицинските грижи, те предполагат и силен организъм и воля за живот, предават от „24 часа“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар