България изпрати Никола Анастасов

Гласувайте за статията

Никола Анастасов продължава да бъде сред най-ярките звезди на театралния небосвод

България се сбогува с Никола Анастасов. Един от най-видните актьори на нашето време бе изпратен с почести в последния си път. Хиляди граждани се стекоха, да изкажат съболезнования на поклонението, а десетки бяха актьорите от гилдията, които споделиха по няколко думи за него. „С Кольо Усмивката се живееше много леко“, сподели Славчо Пеев. Двамата живеят и пътуват заедно до Монреал, Ню Йорк и на куп турнета. Повече от 59 години актьорът посвещава на театъра и почти до самия си край остава верен на Сатиричния театър, където изигра десетки роли.

„Той беше обсебен от театъра. Приеха го в болница, той избяга през прозореца, хвана такси и дойде до театъра, за да играе на сцената. Веднага след това се върна обратно в отделението. Минава визитация — наш Кольо най-примерния пациент там. Такъв беше“, през сълзи, но с усмивка, споделя Татяна Лолова.

„Кольо, обичам те!“, му написа с прости думи Стоянка Мутафова, която дълго се задържа край ковчега. Театралната прима бе една от големите звезди, които трудно приеха загубата му — актрисата преди него прежали екранния си партньор – Георги Калоянчев, когото също безкрайно обичаше.

Една от последните му роли бе на рождения му ден в театъра, а преди това е играл и в „Столичани в повече“. Любо Нейков успя да сбъдне мечтата му да се върне в киното, като му повери малка роля в хитовия сериал, колкото и болен да беше. Днес, заедно с Елена Петрова положиха цветя пред останките му.

Със сълзи на очи дойде да го изпрати още и Юлиан Вергов.

Кичка Бодурова, Йоана Буковска, Етиен Леви са само част от големите артисти, дошли да изкажат съболезнования и да си вземат последно сбогом с Никола Анастасов.

България се сбогува с Никола Анастасов

България се сбогува с Никола Анастасов

Макар и изтощен и отпаднал, Вълчо Камарашев също намери сили да дойде. По време на тричасовото поклонение, дойдоха още Стефан Илиев, Мирослав Борош, Вили Чаушев и много, много други. Кирил Ефремов, Ева Тепавичарова и Теди Москов също си взеха последно сбогом с големия артист, който винаги ще си остане един от най-обичаните в България.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар