Официално! Вторият сред Зелените осъден за обида (Какво е наказанието?)

Гласувайте за статията

Присъдата на политика от Зелените Борислав Сандов бе потвърдена на втора инстанция.

Дясната ръка на Тома Белев и съучредител на „Зелените“ Борислав Сандов е осъден да плати пет хиляди лева, след като загуби делото за обида, което бе заведено срещу него от Лъчезар Цоцорков. Глобата на псевдоекологът бе постановена по съда в Панагюрище, а преди дни бе потвърдена от магистратите в Пазарджик.

Присъдата дойде заради статус в личния профил на Сандов във фейсбук, който е насочен към председателя на надзорния съвет на минната компания „Асарел Медет“ Лъчезар Цорорков. Представителят на Зелените си позволи да го нарече „отровителя олигарх“. Той бе оправдан по другите повдигнати му обвинения за клевета и разпространяване на позорно за Цоцорков твърдение, а глобата е за обезщетение, лихви и такси по делото за обида.

Тежест за това решение на съда е оказала и подробността, че по времето, когато е написан статусът, Сандов е бил съпредседател на партията „Зелените“, което прави изказването му думи на „длъжностно лице“, които имат по-голяма обществена тежест, пише trud.bg.

Борислав Сандов с окончателна присъда

Борислав Сандов с окончателна присъда

След официалното решение на съда Борислав Сандов се закани, че ще съди държавата ни в Стасбург. „Аз това няма да го оставя по този начин. За мен е застрашена свободата на словото в България, свободата на изразяване, свободата на политическо представителство и следователно ще продължа моята битка в Страсбург в Европейския съд по правата на човека”, заяви дясната ръка на главатаря на Зелените.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар