Никола Анастасов – тъжният – смешен герой (България тъгува за него)

Гласувайте за статията

Смъртта на Никола Анастасов покърти цяла България, от близо и далеч тъгуват за актьора

Смъртта на Никола Анастасов покруси цяла България. Популярният артист, когото Георги Калоянчев нарича „Кольо Усмивката“ в последните месеци не се усмихваше толкова често. Тежко заболяване покосява актьора и след продължително боледуване той издъхва. Сред морето от съболезнования, което заля интернет, четем тъжни послания „Отидоха си и „Тримата от запаса“. България загуби най-големите си артисти“, „Още едно от големите светила угасна. Но докато киното и театъра са живи, ние вечно ще те помним“.

„Сякаш винаги го е имало! И него, и Калоянчев, и Парцалев! Човек се чувства ограбен, когато си отидат. Поклон“, споделят още разтърсени почитатели.

„Не само „Аскреер“ и „Икар“, а всички отличия не са достатъчни, за да отразят твоя талант“, гласят други коментари в мрежата. „Отиде си един велик комик. Никога няма да го забравим“, споделят други.

Сред близките приятели на Никола Анастасов бяха Стоянка Мутафова, Невена Коканова, Георги Калоянчев, Григор Вачков, Марта Вачкова и десетки други родни артисти. Васил Попов също бе сред най-близките му колеги, а загубата му миналата година силно го покруси.

Въпреки признанията, които получаваше от всички, актьорът подари най-голямото признание на собствената си съпруга – Мария Косева. „Ако някой заслужава отличие „Златен век“, то това е тя. Толкова години бди над мен“, споделя в едно свое интервю актьорът.

Той разкрива, че заради него тя се отказва от собствената си кариера на певица, за да се грижи за двете им деца. „Избягаха веднъж от вкъщи, с полиция ги върнаха. От тогава се наложи единия от нас да се оттегли. И тя жертва собствената си кариера. Друга певица като нея, така и не се появи никога повече“, споделя с възхищение и любов актьорът.

Никола Анастасов - незалязващата звезда на Сатирата

Никола Анастасов – незалязващата звезда на Сатирата

Сред паметите му реплики, които днес всичките му почитатели повтарят са „Смехът е превъзходство“, „Ако не се смеем, преставаме да съществуваме“ и култовата му реплика“ Ще играя, докато полетя към небето с крилете на Икар“

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар