Николай Гигов финансира БСП!

Николай Гигов
0
5/5 - (1 vote)

Николай Гигов е дал над 400 хиляди лева на партията

Николай Гигов стои зад финансирането на БСП

Николай Гигов финансира БСП! Оказа се, че бизнесменът стои зад спонсорството на партията като само за последните три месеца е дал над 400 хиляди лева на социалистите, за да могат те да си платят дълговете към кредиторите.

Ревизия в партията след смяната на експредседателят Михаил Миков показала, че дълговете само на „Дума“ са около 800 000 лева, като недостигащите 400 000 лева са били осигурени от оръжейния бос Николай Гигов. Бизнесменът от години помага и оказва финансов гръб на столетницата, като от там обаче, често забравят за помощта му.

Николай Гигов
Николай Гигов

След като Корнелия Нинова пое председателството на партията, именно Гигов отново се притичва на помощ на червените, като осигурява липсващата сума за натрупаните дългове, твърдят източниците на BIG5.BG.

Според тях към момента има поне още двама крупни бизнесмена, които оказват помощ на БСП и ще застанат като финансов гръб на партията преди предстоящите президентски избори.

Преди няколко години слухове свързаха името на Николай Гигов с финансирането и на АБВ.

Тогава експрезидентът Георги Първанов, за когото не е тайна, че от години се намира в близки приятелски отношения с оръжейния бос, отрече информацията в някои детайли, но не и по същина.

Според вестник „Галерия“ тогава, експрезидентът Георги Първанов и бизнесменът Николай Гигов провели среща с премиера Бойко Борисов в дома му в Банкя, на която уточнили финансирането на новосъздадената партия АБВ.

След публикуването на информацията обаче, Първанов отрече единствено твърдението, че е посещавал дома на Борисов, а премиерът коментира написаното с ирония и с думите „Аз стоя зад всичко!!!“

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.