Синоптикът Петър Янков: Днешният ден ще е истински кошмар

Бурята от Скопие идва към България
0

Бурята от Скопие идва към България

Синоптикът от TV-MET Петър Янков прогнозира, че днешният ден ще е истински кошмар.

През днешния ден синоптикът Петър Янков предвижда заоблачаване над най-западните райони на страната, а в крайните точки се очакват и превалявания.
Над Рила и Пирин дъждът ще бъде придружен и от гръмотевици.

Заради североизточния вятър се очаква да се засили и вълнението по морето. Очаква се вълните да надхвърлят височина от два метра, отбелязва „24 часа”, позовавайки се на прогнозата на синоптика Петър Янков.

Както вече стана ясно, атмосферният фронт, който довя страховитата буря в Скопие се придвижва към България. Според прогнозата днес тя ще вилнее над столицата.
Атмосферният фронт ще създаде условия за бурни валежи. Хората обаче не бива да изпадат в паника, тъй като цяло силата на бурята значително е отслабена и не се очаква да достигне разрушителната сила, с която вилня в Македония.

Между 15 и 17 ч. се очаква валежите с гръмотевици да обхванат цялата страна. По Черноморието ще се заформи мъртво вълнение.

През утрешния ден в часовете преди обяд се очаква разкъсана облачност. Над югозападните райони и в Добруджа, са възможни краткотрайни превалявания. Максималните температури ще се задържат високи – между 29 и 35 градуса.
През третия ден от седмицата се очакват повече слънчеви часове, прогнозира синоптикът.
Морското вълнение постепенно ще започне да намалява.

Четвъртият ден от седмицата ще започне със слънце, прогнозира синоптикът Петър Янков.
В следобедните часове обаче над страната ще започне да нахлува студен атмосферен фронт, който ще донесе чувствително захлаждане.
Дъжд ще вали над централна България и западните райони.
В малките часове на нощта фронтът ще достигне и до Източна България.

В последния ден от работната седмица максималните температури ще са значително понижени. Те ще бъдат в интервал 25-31 градуса. Очаква се понижението да продължи и в първия ден от уикенда, когато максималните температури няма да надвишават 22-27 градуса, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.