Ваканция в чужбина? Вижте най-скъпите плажове в Европа

Ваканция в чужбина? Внимавайте, защото евтиното може да ви излезе невероятно скъпо. Дори за феновете на екзотичните почивки, някои курорти се оказват твърде голям залък, а мнозина горчиво съжаляват, че им се налага да плащат толкова пари за шепа пясък и няколко палми. Ето и списък с някои от златните плажове на Европа. И да, техния пясък наистина струва колкото злато. Според проучванията на френския сайт allovoyages.fr, най-скъпия плаж в Европа очаквано е Playa d'en Bosa на Ибиса.

Playa d'en Bosa

Този сайт е направила сравнение между цените за настаняване в двойни стаи в хотели на плажовете, с поне три звезди. И ако нямате няколко хиляди за нощувки, по-добре не си и помисляйте да идвате тук. Цените са астрономически. А за заведенията около плажа, имайте предвид, че се плаща още по-скъпо. Тук дори гледката струва пари.

Позитано

Оказало се, че летуването на посочения плаж, на острова на забавленията — Ибиса, средно струва по 254 евро за нощувка. След адски скъпата Ибиса в списъка обаче е Позитано — село в района на Амалфи, Италия, където цените започват от 243 евро за нощувка. Тук дори най-богатите хора в Европа, два пъти се замислят, преди да решат да почиват. И въпреки това хотелите са пълни, а мястото е сред най-модните и популярни дестинации, въпреки високите цени.

Санторини

Гърция държи трето място за най-скъпи плажове в Европа, въпреки че привидно там е безплатно да прекарате своята ваканция тук. Не така стоят нещата с третото поред в листата, село Оя на остров Санторини, където за една нощувка средно ще трябва да се бръкнете с около 242 евро. [caption id="attachment_489328" align="aligncenter" width="589"]Ибиса държи рекорд по най-скъп плаж в света за лятна ваканция Ибиса държи рекорд по най-скъп плаж в света за лятна ваканция[/caption] Между десетте най-скъпи плажове в Европа е и Формантера, Испания (240 евро), Сен Тропе, Франция (229 евро), Порто Серво, Италия (224 евро), Сент Ив, Англия (223 евро), Миконос, Гърция (216 евро), Галиполи, Италия (213 евро), Порто Векио, Франция (204 евро). В случай, че сте решили да си наемете хотел на плажа, пригответе наистина доста солидна сума. Понеже ваканцията ви, ще ви изглежда златна. [gallery ids="489327,489326,489325"]